Не секрет, що випічка полюбляє точність. Це стосується кількості інгредієнтів, які використовуються під час її приготування. Іноді навіть парочка грамів може зіпсувати страву. Як добре, що є рецепти, які не вимагають скрупульозного зважування продуктів. До них відноситься сирна запіканка «Всього по 3».

Кулінарні ваги для її приготування не знадобляться. Ви швидко та легко запам’ятайте пропорції що дозволить вам випікати таку ароматну солодку страву з сиру з неймовірною швидкістю.

Як готується сирна запіканка «Всього по 3»

Щоб запіканка мала дуже ніжну консистенцію і була надзвичайно пишною, додайте до сиру яєчні білки. Їх слід збити до міцних піків. Потім вже білки можна втручати у сирне тісто. Робіть це акуратно, рухаючись знизу нагору. В результаті запіканка не опаде після приготування.

складові:

  • Сир 3 скл.
  • Яйце 3 шт.
  • Манка 3 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Сіль 2 дрібки
  • Ванілін 1дрібка.
  • Родзинки 3 ст. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Лимонна цедра за смаком

Приготування:

  1. Помістіть родзинки  у миску. Залийте їх окропом. Залиште родзинки на кухні на 15 хвилин.
  2. У велику глибоку ємність викладіть сир. Візьміть яйця. Відокремте білки від жовтків. Введіть яєчні жовтки та сметану жирністю 20% до сиру. Всипте цукор, сіль та ванілін.
    запіканка
  3. Додайте до сиру манку. Змішайте інгредієнти ложкою. Потім збийте все до кремоподібної консистенції, використовуючи занурювальний блендер.
  4. Злийте із родзинок воду. Просушіть їх, використовуючи паперові рушники. Додайте  родзинки і натерту на дрібній тертці цедру лимона до сирної маси. Перемішайте до однорідності.
    запіканка
  5. В окремій ємності з’єднайте яєчні білки з дрібкою  солі. Збийте все  міксером до стійких піків. Поступово додайте збиті білки до сиру, перемішуючи все до однорідності рухами знизу вгору.
  6. Дно форми для випікання діаметром 20 см застеліть пергаментом. Змастіть  вершковим маслом . Викладіть сирну масу у форму. Розрівняйте її, використовуючи кулінарну лопатку.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів. Відправте до неї форму. Випікайте десерт протягом 35-45 хвилин.
    запіканка

Подавати таку страву ви можете з джемом, сметаною або зі згущеним молоком. Такі добавки чудово доповнять смак сирної запіканки.