Скільки деруни не готуй, вони все одно не зможуть набриднути, особливо якщо щоразу використовувати нові та цікаві рецепти. Ви якраз у пошуку таких? Тоді настав час розповісти, як готують золотисті драники з сиром та яйцем.
Картопляні деруни смажаться на сковороді під сирно-яєчною шапочкою. Завдяки їй вони виходять ще більш ароматними та незвичайними на смак.
Як приготувати смачні деруни з сиром та яйцем.
Готуючи спеціальну суміш із твердого сиру та відварених яєць, щоб покрити нею деруни, ви можете використовувати і зелену цибулю. Наріжте її на дрібні кільця. Всипте цибулю до яєць, сиру та майонезу, а потім добре все перемішайте. Готово!
складові:
- Картопля 6 шт.
- Яйце 3 шт.
- Пшеничне борошно 3 ст. л.
- Твердий сир 120 г
- Майонез 3 ст. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Цибуля 1 шт.
- Часник 2 зуб.
Приготування:
- Очищаємо картоплю. Натираємо її на велику тертку. Очищаємо цибулину середнього розміру. Нарізаємо її дрібно. Додаємо цибулю до картоплі.
- Всипаємо до овочів сіль та чорний мелений перець. Вбиваємо 1 яйце. Ретельно все перемішуємо. Всипаємо пшеничне борошно. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.
- Відварюємо 2 курячі яйця круто. Очищаємо їх від шкаралупи. Нарізаємо яйця дрібно. Натираємо на великій тертці твердий сир. З’єднуємо його з відвареними яйцями в окремій мисці.
- Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Додаємо часник та майонез до яєць із сиром. Добре перемішуємо все ложкою.
- Розігріваємо сковороду із олією. Викладаємо на неї столовою ложкою масу з картоплі, формуючи деруни. Обсмажуємо їх на помірному вогні з одного боку до золотистого кольору.
- Потім перевертаємо деруни. Викладаємо на підсажений бік дерунів по 1 ч. л. сирно-яєчної маси, рівномірно її розподіляємо.
- Накриваємо сковороду кришкою. Смажимо деруни на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Не забудьте дрібно нарізати свіжий кріп і посипати ним картопляні деруни під сирною шапочкою. З яскравою зеленню готова страва виглядатиме ще краще.