Нещодавно мені вдалося приготувати за цим рецептом, який виглядає досить складним , особливо коли йдеться про роботу з кишками. Проте результат – рум’яні ковбаси варті усього зусилля! Вони настільки соковиті та ароматні… Тож не втрачайте часу і швидше читайте рецепт!
Як приготувати домашні ковбаски в духовці
Рецепт моєї мами трохи відрізняється від класичного хоча б тим, що в ньому є картопля. Більше того, її за інструкцією має бути більше, ніж м’яса. І тому є своя причина!
складові:
- Куряче філе 0,5 кг
- Свинина 0,5 кг
- Картопля 2 кг
- Часник 0,5 шт.
- Французька гірчиця 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Кишки
Приготування:
- Картоплю очистіть і наріжте дрібно. Добре промийте її і, якщо є час, обсмажте 2 хвилини в олії (до першої рум’яності). Втім, це необов’язково.
- Курку та свинину теж наріжте дрібними шматочками. Пропускати м’ясо через м’ясорубку не потрібно. Змішайте підготовлені інгредієнти. До них додайте спеції до смаку.
- У фарш додайте пропущений через прес часник та гірчицю зернами. Змішайте знову. Готовою масою начиніть кишку. Сформуйте ковбаски та перев’яжіть їх ниткою.
- Далі опустіть ковбаски в киплячу, трохи підсолену воду і варіть на слабкому вогні близько 20 хв. Потім витягніть їх і дайте охолонути. Перемістіть на лист і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
За такої температури я готую домашні ковбаски до тих пір, поки вони не підрум’яняться і не стануть апетитно блискучими. Потім ще гарячими подаю їх до столу з домашнім кетчупом та запеченою картоплею. Її, до речі, можна готувати на тому ж деко, що й ковбасу.