Нещодавно мені вдалося приготувати  за цим рецептом, який виглядає досить складним , особливо коли йдеться про роботу з кишками. Проте результат – рум’яні  ковбаси варті  усього зусилля! Вони настільки соковиті та ароматні… Тож не втрачайте часу і швидше читайте рецепт!

домашня ковбаса

Як приготувати домашні ковбаски в духовці

Рецепт моєї мами трохи відрізняється від класичного хоча б тим, що в ньому є картопля. Більше того, її за інструкцією має бути більше, ніж м’яса. І тому є своя причина!

складові:

  • Куряче філе 0,5 кг
  • Свинина 0,5 кг
  • Картопля 2 кг
  • Часник 0,5 шт.
  • Французька гірчиця 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Кишки

Приготування:

  1. Картоплю очистіть і наріжте дрібно. Добре промийте її і, якщо є час, обсмажте 2 хвилини в олії (до першої рум’яності). Втім, це необов’язково.
  2. Курку та свинину теж наріжте дрібними шматочками. Пропускати м’ясо через м’ясорубку не потрібно. Змішайте підготовлені інгредієнти. До них додайте спеції до смаку.домашні ковбаски
  3. У фарш додайте пропущений через прес часник та гірчицю зернами. Змішайте знову. Готовою масою начиніть кишку. Сформуйте ковбаски та перев’яжіть їх ниткою.
  4. Далі опустіть ковбаски в киплячу, трохи підсолену воду і варіть на слабкому вогні близько 20 хв. Потім витягніть їх і дайте охолонути. Перемістіть на лист і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.домашні ковбаски в духовці

За такої температури я готую домашні ковбаски до тих пір, поки вони не підрум’яняться і не стануть апетитно блискучими. Потім ще гарячими подаю їх до столу з домашнім кетчупом та запеченою картоплею. Її, до речі, можна готувати на тому ж деко, що й ковбасу.