Щоб подати до столу таку по-домашньому смачну картоплю, потрібно взяти велику сковороду. На ній і обсмажуватимуться всі інгредієнти, а потім разом готуватимуться. Тому мити велику кількість брудного посуду вам не доведеться.
Як готується картопля з м’ясом по-сільському
Картоплю слід обсмажувати на соняшниковій олії , яка залишиться після готування свинини, та на вершковому маслі . Через це картопля буде смачнішою. Ну а щоб зробити її ще ароматнішою, рекомендуємо додати у страву подрібнені зубчики часнику та свіжий кріп.
складові:
- Свинина 500 г
- Картопля 10 шт.
- кріп 1 пуч.
- Часник 4 зуб.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Соняшникова олія 3 ст. л.
- Вершкове масло 30 г
Приготування:
- Нарізаємо свинину кубиками. Очищаємо картоплю. Розрізаємо його на великі частини.
- Розігріваємо сковорідку із олією. Обсмажуємо на ній м’ясо до рум’яної скоринки (протягом 15-20 хвилин).
- У сковороду, де готувалася свинина, додаємо вершкове масло. Розігріваємо його. Обсмажуємо картоплю на помірному вогні протягом 15 хвилин, не часто її перемішуючи.
- Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Промиваємо зелень. Обсушуємо її. Подрібнюємо кріп.
- До готової картоплі додаємо свинину. Підсолюємо і перчимо все до смаку. Перемішуємо. Прогріваємо картоплю з м’ясом протягом 5 хвилин.
- Додаємо в сковороду кріп та часник. Добре все перемішуємо. Вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою та залишаємо її на 5–7 хвилин.