Щоб подати до столу таку по-домашньому смачну картоплю, потрібно взяти велику сковороду. На ній і обсмажуватимуться всі інгредієнти, а потім разом готуватимуться. Тому мити велику кількість брудного посуду вам не доведеться.

Як готується картопля з м’ясом по-сільському

Картоплю слід обсмажувати  на соняшниковій олії , яка залишиться після готування свинини, та на вершковому маслі . Через це картопля буде смачнішою. Ну а щоб зробити її ще ароматнішою, рекомендуємо додати у страву  подрібнені зубчики часнику та свіжий кріп.

складові:

  • Свинина 500 г
  • Картопля 10 шт.
  • кріп 1 пуч.
  • Часник 4 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія 3 ст. л.
  • Вершкове масло 30 г

Приготування:

  1. Нарізаємо свинину кубиками. Очищаємо картоплю. Розрізаємо його на великі частини.
    картопля
  2. Розігріваємо сковорідку із олією. Обсмажуємо на ній м’ясо до рум’яної скоринки (протягом 15-20 хвилин).
  3. У сковороду, де готувалася свинина, додаємо вершкове масло. Розігріваємо його. Обсмажуємо картоплю на помірному вогні протягом 15 хвилин, не часто її перемішуючи.
    картопля
  4. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Промиваємо зелень. Обсушуємо її. Подрібнюємо кріп.
  5. До готової картоплі додаємо свинину. Підсолюємо і перчимо все до смаку. Перемішуємо. Прогріваємо картоплю з м’ясом протягом 5 хвилин.
    картопля
  6. Додаємо в сковороду кріп та часник. Добре все перемішуємо. Вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою та залишаємо її на 5–7 хвилин.