Спробувавши одного разу використовувати відварену картоплю не як начинку для вареників, а як основу для тіста, повертатися до класичного рецепту цієї страви вам не захочеться. Обіцяємо! “Начинка в начинці” – ось під якою назвою відомі картопляні вареники з фаршем що відрізняються своїм оригінальним способом приготування.
Щоб начинка цих виробів із тіста була ну дуже соковитою, використовуйте 2 невеликі трюки. Спершу добре помніть дрібно нарізану цибулю руками. Тоді вона пустить більше соку. Потім додайте до цибулі та м’яса 3 ст. л. води. Завдяки цьому фарш вийде соковитим.
Як приготувати картопляні вареники з фаршем
Тісто у вас має бути таке як на пельмені: туге і водночас еластичне. Щоб зробити його таким, додавайте яйце і пшеничне борошно вже охолоджене картопляне пюре. В іншому випадку бажаного результату вам не вдасться досягти.
складові
- Картопля 500 г
- Пшеничне борошно 550 г
- Яйце 1 шт.
- Свинячий фарш 500 г
- Цибуля 150 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
- Чистимо картоплю. Поміщаємо її в каструлю. Заливаємо водою. Додаємо сіль за смаком. Відварюємо картоплю до готовності. Зливаємо рідину.
- Розминаємо картоплю за допомогою товкача. Додаємо до неї 1 ч. л. солі. Добре перемішуємо. Даємо картоплі повністю охолонути.
- Вбиваємо у пюре яйце. Ретельно перемішуємо. Всипаємо пшеничне борошно. Замішуємо однорідне тісто, яке трохи липне до рук. Поміщаємо його у пакет. Забираємо на 30 хвилин у холодильник.
- Робимо начинку. Чистимо цибулю. Дрібно нарізаємо. Поміщаємо цибулю в миску. Додаємо до неї сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо все, притискаючи цибулю руками, щоб вона дала багато соку.
- Викладаємо в миску з цибулею свинячий фарш. Вливаємо 3 ст. л. холодної води. Добре перемішуємо все до однорідної маси.
- Посипаємо стіл пшеничним борошном. Розкочуємо на ньому тісто в дуже тонкий шар. Вирізаємо з нього круглі заготовки за допомогою склянки.
- Викладаємо на тісто м’ясний фарш. Загортаємо його всередину. Щільно защипуємо краї.
- Доводимо до кипіння воду у каструлі. Підсолюємо її. Кладемо в каструлю вареники. Відварюємо їх до готовності.
Радимо зробити до картопляних вареників засмажку із сала та ріпчастої цибулі. Також можете обсмажити грибочки. І, звісно, не забудьте про сметану. Її слід завжди подавати до варенків, щоб насолодитись їх смаком повною мірою.