Спробувавши одного разу використовувати відварену картоплю не як начинку для вареників, а як основу для тіста, повертатися до класичного рецепту цієї страви вам не захочеться. Обіцяємо! “Начинка в начинці” – ось під якою назвою відомі картопляні вареники з фаршем що відрізняються своїм оригінальним способом приготування.

Щоб начинка цих виробів із тіста була ну дуже соковитою, використовуйте 2 невеликі трюки. Спершу добре помніть дрібно нарізану цибулю руками. Тоді вона пустить більше соку. Потім додайте до цибулі та м’яса 3 ст. л. води. Завдяки цьому фарш вийде соковитим.

Як приготувати картопляні вареники з фаршем

Тісто у вас має бути таке як на пельмені: туге і водночас еластичне. Щоб зробити його таким, додавайте яйце і пшеничне борошно вже охолоджене  картопляне пюре. В іншому випадку бажаного результату вам не вдасться досягти.

складові

  • Картопля 500 г
  • Пшеничне борошно 550 г
  • Яйце 1 шт.
  • Свинячий фарш 500 г
  • Цибуля 150 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Чистимо картоплю. Поміщаємо її в каструлю. Заливаємо  водою. Додаємо сіль за смаком. Відварюємо картоплю до готовності. Зливаємо рідину.
  2. Розминаємо картоплю за допомогою товкача. Додаємо до неї 1 ч. л. солі. Добре перемішуємо. Даємо картоплі повністю охолонути.
  3. Вбиваємо у пюре яйце. Ретельно перемішуємо. Всипаємо пшеничне борошно. Замішуємо однорідне тісто, яке трохи липне до рук. Поміщаємо його у пакет. Забираємо на 30 хвилин у холодильник.
    вареники
  4. Робимо начинку. Чистимо цибулю. Дрібно  нарізаємо. Поміщаємо цибулю в миску. Додаємо до неї сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо все, притискаючи цибулю  руками, щоб вона  дала  багато соку.
  5. Викладаємо в миску з цибулею свинячий фарш. Вливаємо 3 ст. л. холодної води. Добре перемішуємо все до однорідної маси.
    вареники
  6. Посипаємо стіл пшеничним борошном. Розкочуємо на ньому тісто в дуже тонкий шар. Вирізаємо з нього круглі заготовки за допомогою склянки.
  7. Викладаємо на тісто м’ясний фарш. Загортаємо його всередину. Щільно защипуємо краї.
    вареники
  8. Доводимо до кипіння воду у каструлі. Підсолюємо її. Кладемо в каструлю вареники. Відварюємо їх до готовності.

Радимо зробити до картопляних вареників засмажку із сала та ріпчастої цибулі. Також можете обсмажити грибочки. І, звісно, ​​не забудьте про сметану. Її слід завжди подавати до варенків, щоб насолодитись їх смаком повною мірою.