Будьте певні: цей рецепт перетворить залишки вчорашнього пюре на досконалу страву італійської кухні. Картопляний пиріг по-неаполітанськи виходить ситним, смачним і таким ароматним, що навіть сусіди озбігаються на запах. При цьому він абсолютно нескладний у приготуванні. В Італії ця страва називається картопляний «Гато».

Через найніжнішу структуру і хрустку скоринку цю рум’яну запіканку люблять навіть маленькі діти. Та й дорослі, думаємо, не будуть  розчаровані.
варена картопля

Картопляний пиріг по-неаполітанськи

У класичному рецепті використовується три види сиру. пармезан, моцарелла та проволоне. Якщо перші два види можна знайти без проблем, з пошуком останнього можуть виникнути труднощі. На заміну можна спокійно брати звичайний копчений сулугуні. За бажанням у картопляну заготівлю можна додати кріп, зелений горошок, кукурудзу та дрібно порізану цибулю порей.

складові:

  • Картопля 1 кг
  • Вершкове масло 100 г
  • Жовтки 3 шт.
  • Білок 2 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Петрушка за смаком
  • Пармезан 60 г
  • Моцарелла 150 г
  • Проволоне 60 г
  • Салямі 80 г
  • Панірувальні сухарі за смаком

Приготування:

  1. Для початку ретельно промийте картоплю, вилучивши залишки бруду. Помістіть картолю  в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте сіль і варіть близько 40 хвилин  до готовності. Злийте воду і очистіть картоплю, поки вона ще гаряча, потім зробіть пюре.
  2. Додайте тертий пармезан, нарізане шматочками  м’яке вершкове масло, яєчні жовтки та сіль за смаком. Все добре перемішайте, додайте нарізаний копчений сир, подрібнену салямі та петрушку.
  3. Масу добре розмішайте ложкою, додайте  збиті яєчні білки. Змастіть лист маслом і посипте його панірувальними сухарями.
    маса для пирога
  4. Перекладіть половину суміші, а потім викладіть нарізану моцарелу. Залийте сумішшю, що залишилася, і посипте панірувальними сухарями.
  5. Випікайте картопляний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин, поки на поверхні не утвориться золотиста скоринка. Після приготування витягніть із духовки і дайте трохи охолонути.
    подача картопляного пирога

Викладіть картопляний пиріг на тарілку  і подавайте до столу, гарячим або теплим. Це найкраща страва для затишної вечері .