Будьте певні: цей рецепт перетворить залишки вчорашнього пюре на досконалу страву італійської кухні. Картопляний пиріг по-неаполітанськи виходить ситним, смачним і таким ароматним, що навіть сусіди озбігаються на запах. При цьому він абсолютно нескладний у приготуванні. В Італії ця страва називається картопляний «Гато».
Через найніжнішу структуру і хрустку скоринку цю рум’яну запіканку люблять навіть маленькі діти. Та й дорослі, думаємо, не будуть розчаровані.
Картопляний пиріг по-неаполітанськи
У класичному рецепті використовується три види сиру. пармезан, моцарелла та проволоне. Якщо перші два види можна знайти без проблем, з пошуком останнього можуть виникнути труднощі. На заміну можна спокійно брати звичайний копчений сулугуні. За бажанням у картопляну заготівлю можна додати кріп, зелений горошок, кукурудзу та дрібно порізану цибулю порей.
складові:
- Картопля 1 кг
- Вершкове масло 100 г
- Жовтки 3 шт.
- Білок 2 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Петрушка за смаком
- Пармезан 60 г
- Моцарелла 150 г
- Проволоне 60 г
- Салямі 80 г
- Панірувальні сухарі за смаком
Приготування:
- Для початку ретельно промийте картоплю, вилучивши залишки бруду. Помістіть картолю в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте сіль і варіть близько 40 хвилин до готовності. Злийте воду і очистіть картоплю, поки вона ще гаряча, потім зробіть пюре.
- Додайте тертий пармезан, нарізане шматочками м’яке вершкове масло, яєчні жовтки та сіль за смаком. Все добре перемішайте, додайте нарізаний копчений сир, подрібнену салямі та петрушку.
- Масу добре розмішайте ложкою, додайте збиті яєчні білки. Змастіть лист маслом і посипте його панірувальними сухарями.
- Перекладіть половину суміші, а потім викладіть нарізану моцарелу. Залийте сумішшю, що залишилася, і посипте панірувальними сухарями.
- Випікайте картопляний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин, поки на поверхні не утвориться золотиста скоринка. Після приготування витягніть із духовки і дайте трохи охолонути.
Викладіть картопляний пиріг на тарілку і подавайте до столу, гарячим або теплим. Це найкраща страва для затишної вечері .