Вже давно не тушкую голубці у казані. Хоч по інгредієнтах і маю дотримуватися класичного рецепту, спосіб приготування змінила Тепер загортаю голубчики один за одним і складаю їх у добре змащену олією форму для запікання. Щоб голубці у духовці гарненько пропеклися, заливаю їх чарівною підливою.
Моя мама завжди тушкувала голубці у сметанно-томатному соусі. Іноді замість білокачанної капусти вона використовувала савойську. За таким рецептом страва виходила особливо м’якою та ніжною. Але не щодня. Все ж куди бюджетніше і звичніше пригощатися класичними голубцями. Хоч і запечені під сиром.
Як приготувати голубці у духовці під сиром
Для приготування цієї страви знадобиться оригінальний набір продуктів на голубці. Я використовую курячий фарш, але ви можете замінити його як яловичим, так і змішаним. Також подбайте про наявність упаковки сметани та твердого сиру. Ці інгредієнти забезпечать соковитість голубців.
складові:
- Курячий фарш 150 г
- рис 500 г
- Цибуля 1 шт.
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Твердий сир 100 г
- Сметана 150 г
- кріп 20 г
- Петрушка 20 г
- Соняшникова олія 5 ст. л.
- Часник 5 зуб.
- Помідор 2 шт.
Приготування:
- Підготуйте капусту. Видаліть сухе і пошкоджене верхнє листя, видаліть качан. Помістіть качан у мікрохвильову піч і встановіть потужність 900 Вт. Увімкніть пристрій на 10 хвилин. Далі опустіть качан у холодну воду. Звичайно, ви можете приготувати листя капусти і більш звичним для себе способом.
- Рис відваріть до напівготовності. Цибулину нашаткуйте, а моркву натріть на середній тертці. Обсмажте овочі на олії. Коли рис із засмажкою повністю охолонуть, з’єднайте їх із фаршем. Посоліть і поперчіть до смаку.
- Загорніть начинку в капустяне листя. Голубці щільно покладіть у форму для випікання, змащену олією. Налийте в неї небагато води. Закрийте лист фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
- Поки голубці готуються, наріжте помідори, зелень і пропустіть часник через прес. Все з’єднайте, додайте сметану і натертий на великій тертці сир. Посоліть і поперчіть до смаку, перемішайте.
- За півгодини приберіть фольгу і розподіліть заливку рівномірно поверх голубців. Готуйте страву ще 15 хвилин.
Гарячі голубці прямо у формі можна подавати до столу. Незважаючи на те, що вони будуть суперм’якими, кожен голубчик буде тримати форму, а начинка всередині буде ніжною . Від такої вечері не відмовиться навіть найпримхливіша дитина!