Вже давно не тушкую  голубці у казані. Хоч по інгредієнтах і маю дотримуватися класичного рецепту, спосіб приготування змінила Тепер загортаю голубчики один за одним і складаю їх у добре змащену олією форму для запікання. Щоб голубці у духовці гарненько пропеклися, заливаю їх чарівною підливою.

Моя мама завжди тушкувала  голубці у сметанно-томатному соусі. Іноді замість білокачанної капусти вона використовувала савойську. За таким рецептом страва виходила особливо м’якою та ніжною. Але не щодня. Все ж куди бюджетніше і звичніше пригощатися класичними голубцями. Хоч і запечені під сиром.

Як приготувати голубці у духовці під сиром

рецепт голубців

Для приготування цієї страви знадобиться оригінальний набір продуктів на голубці. Я  використовую курячий фарш, але ви можете замінити його як яловичим, так і змішаним. Також подбайте про наявність упаковки сметани та твердого сиру. Ці інгредієнти забезпечать соковитість голубців.

складові:

  • Курячий фарш 150 г
  • рис 500 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Капуста білокачанна 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Твердий сир 100 г
  • Сметана 150 г
  • кріп 20 г
  • Петрушка 20 г
  • Соняшникова олія 5 ст. л.
  • Часник 5 зуб.
  • Помідор 2 шт.

Приготування:

  1. Підготуйте капусту. Видаліть сухе і пошкоджене верхнє листя, видаліть качан. Помістіть качан у мікрохвильову піч і встановіть потужність 900 Вт. Увімкніть пристрій на 10 хвилин. Далі опустіть качан у холодну воду. Звичайно, ви можете приготувати листя капусти і більш звичним для себе способом.
  2. Рис відваріть до напівготовності. Цибулину нашаткуйте, а моркву натріть на середній тертці. Обсмажте овочі на олії. Коли рис із засмажкою повністю охолонуть, з’єднайте їх із фаршем. Посоліть і поперчіть до смаку.голубці у духовці
  3. Загорніть начинку в капустяне листя. Голубці щільно покладіть у форму для випікання, змащену олією. Налийте в неї небагато води. Закрийте лист фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
  4. Поки голубці готуються, наріжте помідори,  зелень і пропустіть  часник через прес. Все з’єднайте, додайте  сметану і натертий на великій тертці сир. Посоліть і поперчіть до смаку, перемішайте.класичні голубці
  5. За півгодини приберіть фольгу і розподіліть заливку рівномірно поверх голубців. Готуйте страву ще 15 хвилин.

Гарячі голубці прямо у формі можна подавати до столу. Незважаючи на те, що вони будуть суперм’якими, кожен голубчик буде тримати форму, а начинка всередині буде ніжною . Від такої вечері не відмовиться навіть найпримхливіша дитина!