М’ясний фарш – зовсім не обов’язковий інгредієнт для приготування дуже вдалих та смачних котлет. Адже як основа для них можна взяти філе ментаю, зубатки або хека. Посмажте котлети з білої риби на сковороді, щоб переконатися в тому, що вони зовсім не гірші за курячі або свинячі вироби.

Дуже важливо перед початком приготування замочити в молоці білий хліб чи батон. Тільки стежте, щоб він не повністю розм’якнув. Адже потім м’якуш ще повинен буде увібрати в себе трохи вологи з рибного фаршу.

котлети

Як приготувати котлети з білої риби на сковороді

Невелика кількість часнику, а також мелений перець подарують цій страві відмінний аромат. Саме тому додавати якісь додаткові прянощі не варто , у них просто немає потреби. Перевага  смаку риби у страві – головна особливість котлет приготовлені за цим рецептом.

складові:

  • Філе білої риби 300 г
  • Цибуля 30 г
  • Часник 1 зуб.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) 2 тріски.
  • Молоко 3 ст. л.
  • Хліб 50 г
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Нарізаємо білий хліб невеликими скибочками. Поміщаємо його в миску. Заливаємо хліб молоком. Залишаємо його на 10 хвилин, а потім розминаємо за допомогою виделки.
  2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо. Злегка обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді з олією.
    котлети
  3. Видаляємо з філе риби всі кістки та шкіру. Нарізаємо  довільними шматочками.Чистимо часник. Подрібнюємо його та філе за допомогою блендера або м’ясорубки.
  4. До рибної маси додаємо яєчний жовток та хліб. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо до однорідності. Відправляємо  фарш на 20 хвилин у холодильник.
    котлети
  5. Змоченими у воді руками формуємо з рибної маси котлети бажаного розміру. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній заготовки з фаршу до рум’яності із двох сторін.

Якщо ви бажаєте, щоб котлетки з білої риби були дуже корисними, приготуйте їх в духовці. Для цього застеліть  лист пергаментом. Змастіть його невеликою кількістю олії. Викладіть рибні заготівлі. Для утворення апетитної скоринки змастіть їх жирною сметаною, використовуючи кулінарний пензлик. Запікайте котлети в розігрітій духовці протягом 40 хвилин при 150 градусах. Результат — не надто калорійна та дивовижно смачна страва!