М’ясний фарш – зовсім не обов’язковий інгредієнт для приготування дуже вдалих та смачних котлет. Адже як основа для них можна взяти філе ментаю, зубатки або хека. Посмажте котлети з білої риби на сковороді, щоб переконатися в тому, що вони зовсім не гірші за курячі або свинячі вироби.
Дуже важливо перед початком приготування замочити в молоці білий хліб чи батон. Тільки стежте, щоб він не повністю розм’якнув. Адже потім м’якуш ще повинен буде увібрати в себе трохи вологи з рибного фаршу.
Як приготувати котлети з білої риби на сковороді
Невелика кількість часнику, а також мелений перець подарують цій страві відмінний аромат. Саме тому додавати якісь додаткові прянощі не варто , у них просто немає потреби. Перевага смаку риби у страві – головна особливість котлет приготовлені за цим рецептом.
складові:
- Філе білої риби 300 г
- Цибуля 30 г
- Часник 1 зуб.
- Яєчний жовток 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) 2 тріски.
- Молоко 3 ст. л.
- Хліб 50 г
- Соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Нарізаємо білий хліб невеликими скибочками. Поміщаємо його в миску. Заливаємо хліб молоком. Залишаємо його на 10 хвилин, а потім розминаємо за допомогою виделки.
- Очищаємо цибулю. Нарізаємо. Злегка обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді з олією.
- Видаляємо з філе риби всі кістки та шкіру. Нарізаємо довільними шматочками.Чистимо часник. Подрібнюємо його та філе за допомогою блендера або м’ясорубки.
- До рибної маси додаємо яєчний жовток та хліб. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо до однорідності. Відправляємо фарш на 20 хвилин у холодильник.
- Змоченими у воді руками формуємо з рибної маси котлети бажаного розміру. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній заготовки з фаршу до рум’яності із двох сторін.
Якщо ви бажаєте, щоб котлетки з білої риби були дуже корисними, приготуйте їх в духовці. Для цього застеліть лист пергаментом. Змастіть його невеликою кількістю олії. Викладіть рибні заготівлі. Для утворення апетитної скоринки змастіть їх жирною сметаною, використовуючи кулінарний пензлик. Запікайте котлети в розігрітій духовці протягом 40 хвилин при 150 градусах. Результат — не надто калорійна та дивовижно смачна страва!