Готуємо   турецькі котлети із булгура з фаршем (відомі як «Ічлі кёфте»),  їх можна буде заморозити також.

Котлети  будуть не менш смачними і  після розморожування. Відправте котлети у фритюр, і вже за кілька хвилин на столі буде  шикарна вечеря. Тільки пам’ятайте, готуючи цю страву, слід передати смак Сходу. Тому приправте фарш великою кількістю спецій. Він має бути пряним та пікантним, як  люблять у Туреччині.

Як приготувати котлети з булгуру?

Порада. Готувати котлети слід із дрібного булгура. Якщо не вдалося знайти у магазині , то  тоді за допомогою блендера подрібніть звичайний булгур. До речі, воду до нього потрібно додавати дуже обережно. Тісто не повинно вийти рідким. Якщо це все ж таки сталося, підсипте в загальну масу ще трохи манної крупи. Вона допоможе надати тісту необхідної консистенції.

складові

  • Булгур 2 скл.
  • Вода 600 мл
  • Яйце 1 шт.
  • Томатна паста 4 ст. л.
  • Пшеничне борошно 100 г
  • Манка 100 г
  • Баранячий фарш 500 г
  • Цибуля 3 шт.
  • Волоські горіхи 150 г
  • Кмин 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Соняшникова олія 1 л
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Зробіть тісто. Всипте булгур у каструлю. Додайте до нього манну крупу, сіль та чорний мелений перець за смаком. Залийте все 300 мл окропу. Накрийте кришкою булгур. Залишіть його на 10 хвилин.
  2. Потім добре вимішайте булгур руками (працюйте прямо як з тістом). Поступово влийте ще 300 мл води. Акуратно введіть борошно та манку. Замішайте однорідне тісто. Воно має бути піддатливим, немов  пластилін.
    котлети
  3. Додайте  яйце  в тісто із булгура . Додайте 2 ст. л. томатної пасти. Знову добре вимішайте тісто до однорідності. Накрийте його харчовою плівкою та залиште при кімнатній температурі.
  4. Приготуйте начинку. Почистіть цибулю, наріжте дрібно. Обсмажте цибулю до золотистого кольору  на  невеликій кількісті олії.
  5. Додайте до цибулі баранячий фарш. Всипте гостру мелену паприку і мелений кмин. Добре перемішайте всі інгредієнти. Тримайте м’ясо на вогні до готовності.
    котлети
  6. Подрібніть волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер або гострий ніж. Додайте їх і 2 ст. л. томатної пасти до баранячого фаршу. Ретельно перемішайте все. Тримайте сковороду на плиті ще 5 хвилин.
  7. Сформуйте котлети. Скачайте тісто з булгура в кульку. Пальцем зробіть у його серединці заглиблення. Помістіть в нього м’ясну начинку. Загорніть її в масу з булгура, формуючи довгасті котлетки, що нагадують лимон.
    котлети
  8. Розігрійте казан із соняшниковою олією. Обсмажуйте в ньому кілька котлет до золотистого кольору  з усіх боків. Помістіть їх на паперовий рушник, який вбере в себе зайвий жир. Готово!

Щоб ви використали потрібну кількість булгуру, візьміть склянку об’ємом 250 мл. Тоді котлетки у вас вийдуть що треба!