Востаннє була в Польщі минулої зими: саме на Різдво. У Варшаві святкують цей день скромно, але красиво. Як і у нас, прийнято зустрічати свято у колі найближчих. На стіл ставлять традиційні пісні страви включаючи крокети з грибами та квашеною капустою. Від себе додам, що це зовсім не святкова страва. Вона підходить для щоденного споживання.
Крокети готують по всій Європі, але у кожній країні по-різному. І лише польські крокети максимально нагадують наші налисники. Погодьтеся, у фритюрі все виходить смачніше. Про особливості готування млинців та начинки для польських крокетів на Різдво розповім вам далі.
Як приготувати крокети з грибами та квашеною капустою
Для цього вам потрібна буде квашена капуста. Якщо у вас є баночка готової в коморі – чудово! За рецептом млинці потрібно пекти відразу перед згортанням крокетів. Але якщо ви хочете спростити собі процес, можете напекти млинців заздалегідь. Тоді вам потрібно буде лише начинити їх начинкою та приготувати їх у фритюрі!
складові:
- Яйце 8 шт.
- Пшеничне борошно 4 скл.
- Молоко 3 скл.
- Соняшникова олія 4 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Вода 3 скл.
- Майоран 2 ч. л.
- Панірувальні сухарі за смаком
- Цибуля 2 шт.
- Квашена капуста 1 кг
- Печериці 1 кг
Приготування:
- Насамперед приготуйте млинці. У глибокій ємності віночком змішайте до однорідності 4 яйця з 1 ч. л. солі, борошном, водою, молоком та 4 ст. л. рослинної олії . Залиште тісто на 30 хвилин, а потім випікайте тонкі млинці на сковороді.
- Далі починайте готувати начинку. Квашену капусту протушкуйте до м’якості, злийте з неї зайву рідину. Тепер дрібно її поріжте . Печериці промийте, обсушіть і наріжте дрібно шматочками.
- На великій сковороді обсмажте подрібнену цибулю. Додайте до неї гриби і обсмажуйте їх разом кілька хвилин, доки вся вода з грибів не випарується. Тепер додайте капусту.
- Обсмажуйте все до 10 хвилин, часто помішуючи. Приправте начинку за смаком сіллю та перцем. Можете додати майоран. Далі дайте начинці охолонути і потім начиняйте нею млинці.
- Яйця, що залишилися, збийте з щіпкою солі і перцю. Обваляйте млинці в яєчній суміші, а потім – у панірувальних сухарях. Обсмажуйте крокети у великій кількості олії до рум’яності на слабкому вогні.
Польські різдвяні крокети з капустою та грибами готові. Звичайно, в оригінальному рецепті використовуються не печериці, а лісові гриби. Якщо у вас є такі, сміливо використовуйте їх у начинці. Тоді крокети будуть навіть смачнішими та ароматнішими.