Навіть магазинна курка гриль не буде такою рум’яною і апетитною, як та , яку ви приготуєте вдома . Курка фарширована печінкою та сухофруктами запаморочить голову своїм ароматом абсолютно всім.
Для отримання золотистої апетитної скоринки вам необхідно приготувати спеціальну пряну суміш. Для цього з олією слід змішати різні спеції: мелену паприку, коріандр, куркуму, сіль та перець. Також можете використовувати пластівці перцю чилі. І не забудьте взяти якісну приправу для курки, яка зможе доповнити смак та аромат .
Чим гарна курка, фарширована печінкою
Зазвичай курку начиняють або рисом, або яблуками. Даний рецепт передбачає використання курячої печінки, родзинок і в’яленої журавлини. Така цікава і суперсмачна начинка зробить цю страву неперевершеною.
складові
- Курка 1 шт.
- Куряча печінка 800 г
- Родзинки 30 г
- В’ялена журавлина 30 г
- Яйце 3 шт.
- Панірувальні сухарі 60 г
- Соняшникова олія 50 мл
- Приправа для курки 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Коріандр 0,5 ч. л.
- Куркума 0,25 ч. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
- Добре промийте курячу печінку. Видаліть усі плівки та прожилки. Наріжте субпродукт на маленькі шматочки.
- Розігрійте сковороду із 2 ст. л. олії. Обсмажте на ній печінку, на середньому вогні. Готуйте її до повного випаровування вологи зі сковороди (приблизно 10 хвилин).
- Додайте до печінки сіль та чорний мелений перець. Добре перемішайте. Заберіть сковороду з вогню. Дайте печінці повністю охолонути.
- Ретельно промийте курку під проточною водою. Обсушіть її за допомогою паперових рушників. Зробіть надріз кулінарними ножицями по хребту. Видаліть кістяк. Зріжте зайвий жир.
- У невеликій ємності з’єднайте приправу для курки та мелену паприку. Додайте сіль і чорний мелений перець. Влийте олію, що залишилася. Перемішайте до однорідності.
- Розкладіть курку на обробній дошці шкіркою вниз. Натріть її усередині отриманої пряної суміші. Залишіть невелику її кількість для змащування верху тушки.
- У глибоку ємність викладіть охолождену курячу печінку. Додайте панірувальні сухарі. Додайте яйця. Перемішайте усі інгредієнти до однорідної маси.
- У печінкову суміш додайте родзинки та в’ялену журавлину. Знову перемішайте. Викладіть отриману масу у центр курки. Зшийте тушку, ховаючи печінкову начинку всередину.
- Помістіть курку у форму для випікання швом донизу. Зв’яжіть її гомілки. Змастіть курку по всій поверхні пряною масляною сумішшю. Надішліть її в розігріту до 180 градусів духовку на 90 хвилин.
Під час запікання поливайте курку тим соком, який стікатиме у форму. Робіть це регулярно. Тоді курочка справді вийде дуже апетитною. За бажанням перед подачею можете посипати її свіжою посіченою зеленню, додавши до неї яскравий акцент.