Навіть магазинна курка гриль не буде такою рум’яною і апетитною, як та  , яку ви приготуєте вдома .  Курка фарширована печінкою та сухофруктами запаморочить голову своїм ароматом абсолютно всім.

Для отримання золотистої апетитної скоринки вам необхідно приготувати спеціальну пряну суміш. Для цього з олією слід змішати різні спеції: мелену паприку, коріандр, куркуму, сіль та перець. Також можете використовувати пластівці перцю чилі. І не забудьте взяти якісну приправу для курки, яка зможе доповнити смак та аромат .

Чим гарна курка, фарширована печінкою

Зазвичай курку начиняють або рисом, або яблуками. Даний рецепт передбачає використання курячої печінки, родзинок і в’яленої журавлини. Така цікава і суперсмачна начинка зробить цю страву неперевершеною.

складові

  • Курка 1 шт.
  • Куряча печінка 800 г
  • Родзинки 30 г
  • В’ялена журавлина 30 г
  • Яйце 3 шт.
  • Панірувальні сухарі 60 г
  • Соняшникова олія 50 мл
  • Приправа для курки 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Коріандр 0,5 ч. л.
  • Куркума 0,25 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Добре промийте курячу печінку. Видаліть усі плівки та прожилки. Наріжте субпродукт на маленькі шматочки.
  2. Розігрійте сковороду із 2 ст. л. олії. Обсмажте на ній печінку, на середньому вогні. Готуйте її до повного випаровування вологи зі сковороди (приблизно 10 хвилин).
    курка
  3. Додайте до печінки сіль та чорний мелений перець. Добре перемішайте. Заберіть сковороду з вогню. Дайте печінці повністю охолонути.
  4. Ретельно промийте курку під проточною водою. Обсушіть її за допомогою паперових рушників. Зробіть надріз кулінарними ножицями по хребту. Видаліть кістяк. Зріжте зайвий жир.
  5. У невеликій ємності з’єднайте приправу для курки та мелену паприку. Додайте сіль і чорний мелений перець. Влийте олію, що залишилася. Перемішайте до однорідності.
    курка
  6. Розкладіть курку на обробній дошці шкіркою вниз. Натріть її усередині отриманої пряної суміші. Залишіть невелику її кількість для змащування верху тушки.
  7. У глибоку ємність викладіть охолождену курячу печінку. Додайте панірувальні сухарі. Додайте  яйця. Перемішайте усі інгредієнти до однорідної маси.
  8. У печінкову суміш додайте родзинки та в’ялену журавлину. Знову перемішайте. Викладіть отриману масу у центр курки. Зшийте тушку, ховаючи печінкову начинку всередину.
    курка
  9. Помістіть курку у форму для випікання швом донизу. Зв’яжіть її гомілки. Змастіть курку по всій поверхні пряною масляною сумішшю. Надішліть її в розігріту до 180 градусів духовку на 90 хвилин.

Під час запікання поливайте курку тим соком, який стікатиме у форму. Робіть це регулярно. Тоді курочка справді вийде дуже апетитною. За бажанням перед подачею можете посипати її свіжою посіченою  зеленню, додавши до неї яскравий акцент.