Ліниві вареники з сирною начинкою за карпатським рецептом дивують своїм неймовірним смаком.

Ліплення та варіння таких вареників займає не більше часу, ніж традиційні.

вареники

Як приготувати ліниві вареники з сирною начинкою

Невелика підказка. Щоб вам було легше формувати вареники з сирної маси із зеленню, змочіть перед цим руки в воді. Завдяки цьому тісто не прилипатиме до пальців, і ви зможете надати заготовкам ідеальної форми.

складові:

  • Сир 200 г
  • Яйце 2 шт.
  • Пшеничне борошно 100 г
  • Твердий сир 100 г
  • кріп 1 пуч.
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Нарізаємо твердий сир великими брусочками. Ретельно промиваємо кріп. Обсушуємо його та дрібно нарізаємо.
  2. У глибокій ємності розминаємо сир виделкою. Додаємо до нього яйця, пшеничне борошно та кріп. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
    вареники
  3. Змоченими у воді руками формуємо з сирної маси кульки, всередину яких загортаємо брусочки  твердого сиру. Обвалюємо їх у пшеничному борошні. Зайве  струшуємо.
  4. Опускаємо круглі заготовки в каструлю з окропом. Після повторного закипання варимо вареники протягом 5 хвилин. Потім дістаємо їх із води, використовуючи шумівку.
    вареники

Подавати такі вареники слід зі сметанною заправкою . Для її приготування беремо 50 г копченого сала. Нарізаємо його на маленькі шматочки. Підсмажуємо їх на сковороді. Очищаємо 1 цибулину. Дрібно її нарізаємо. Додаємо цибулю до сала. Обсмажуємо все ще протягом кількох хвилин. Потім поміщаємо сало з цибулею у невелику глибоку ємність. Додаємо до них 150 г сметани, сіль та чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Промиваємо пару гілочок кропу. Подрібнюємо їх та додаємо до сметанної суміші. Ароматна заправка  готова!