Ліниві вареники з сирною начинкою за карпатським рецептом дивують своїм неймовірним смаком.
Ліплення та варіння таких вареників займає не більше часу, ніж традиційні.
Як приготувати ліниві вареники з сирною начинкою
Невелика підказка. Щоб вам було легше формувати вареники з сирної маси із зеленню, змочіть перед цим руки в воді. Завдяки цьому тісто не прилипатиме до пальців, і ви зможете надати заготовкам ідеальної форми.
складові:
- Сир 200 г
- Яйце 2 шт.
- Пшеничне борошно 100 г
- Твердий сир 100 г
- кріп 1 пуч.
- Сіль за смаком
Приготування:
- Нарізаємо твердий сир великими брусочками. Ретельно промиваємо кріп. Обсушуємо його та дрібно нарізаємо.
- У глибокій ємності розминаємо сир виделкою. Додаємо до нього яйця, пшеничне борошно та кріп. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
- Змоченими у воді руками формуємо з сирної маси кульки, всередину яких загортаємо брусочки твердого сиру. Обвалюємо їх у пшеничному борошні. Зайве струшуємо.
- Опускаємо круглі заготовки в каструлю з окропом. Після повторного закипання варимо вареники протягом 5 хвилин. Потім дістаємо їх із води, використовуючи шумівку.
Подавати такі вареники слід зі сметанною заправкою . Для її приготування беремо 50 г копченого сала. Нарізаємо його на маленькі шматочки. Підсмажуємо їх на сковороді. Очищаємо 1 цибулину. Дрібно її нарізаємо. Додаємо цибулю до сала. Обсмажуємо все ще протягом кількох хвилин. Потім поміщаємо сало з цибулею у невелику глибоку ємність. Додаємо до них 150 г сметани, сіль та чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Промиваємо пару гілочок кропу. Подрібнюємо їх та додаємо до сметанної суміші. Ароматна заправка готова!