У нас курячу печінку готують досить рідко, вважаючи її другосортним субпродуктом. Проте  чехи навчилися смажити ту ж печінку так, що вона враз стає м’якою, наче ніжний паштет. Того року побачила фірмовий рецепт печінки в одного з популярних кулінарів із Праги: виявилося, повторити його нескладно і вдома.

Куряча печінка по-чеськи відрізняється дуже пікантним смаком та ніжною текстурою. Причому цю ситну та корисну страву не соромно подати навіть гостям. І пам’ятайте: свіжа печінка багата на вітаміни та мінеральні речовини. Якщо її правильно приготувати, вона досить легко засвоюється. Смажена куряча печінка з беконом, приготовлена ​​за рецептом нижче, виходить дуже ароматною, соковитою та гармонійною за своїми смаковими якостями.

готова куряча печінка в соусі

М’яка куряча печінка по-чеськи: нюанси приготування

Щоб максимально зберегти всі корисні якості курячої печінки, важливо вміти правильно її приготувати. Цілком неприпустимо цей субпродукт пересмажувати! Готуйте його на середньому або повільному вогні не більше 6-8 хвилин. Рекомендую подавати готову курячу печінку по-чеськи з ніжним картопляним пюре або розсипчастим білим рисом.

складові:

  • Куряча печінка 500 г
  • Курячий бульйон 1 л
  • Сіль 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Бекон 30 г
  • Сало 50 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Кмин 1 шт.
  • Пшеничне борошно 2 ст. л.
  • Майоран 1 дрібка

Приготування:

  1. Для початку підготуйте усі інгредієнти. Порційними, не надто великими шматочками, наріжте печінку, подрібніть сало, бекон і дрібно наріжте цибулю.
  2. Тепер у глибокій каструлі обсмажте сало з беконом. Потім додайте цибулю з кмином. Поперчіть і посоліть. Смажте все до легкого золотистого кольоруі.
    смаження бекону
  3. Перекладіть до цибулі печінку. Всипте борошно, влийте курячий бульйон. Тушкуйте все під кришкою на повільному вогні близько 8-10 хвилин. Потім додайте майоран.
  4. Перекладіть печінку на сковороду разом із  соусом. Прогрійте страву протягом трьох хвилин. За бажанням можете приправити печінку улюбленою зеленню.
    гасіння печінки

Подавайте страву негайно, адже смакові якості основного продукту дуже швидко погіршуються. Саме тому не варто готувати будь то курячу або яловичу печінку про запас.