Дізнайтесь, як приготувати соковиті міні-котлетки за допомогою дерев’яних паличок для суші.

Так-так, все правильно. Надавати форму майбутнім котлет ми будемо прямо на паличках, що призначаються для ролів. Спосіб дуже простий. Нанизуємо м’ясо на паличку. Надаємо йому необхідну форму руками, змоченими у воді. А потім акуратно знімаємо заготовку з палички. От і все!

котлети

Як приготувати міні-котлетки з курячого фаршу

Щоб страва була соковитою, до м’яса необхідно додати цибулю і солодкий перець. Натріть овочі на тертці. Відіжміть їх від рідини. Лише потім можете додавати цибулю з болгарським перцем до курячого фаршу.

складові:

  • Курячий фарш 750 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Петрушка 10 г
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Червоний перець мелений за смаком
  • Паприка 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Очищаємо цибулю. Натираємо її на дрібній тертці. Віджимаємо  рідину з цибулі. Додаємо цибулю до курячого фаршу.
  2. Промиваємо болгарський перець. Натираємо його на тертці з дрібними отворами. Віджимаємо з перцю рідину також . Додаємо його до м’яса із цибулею.
  3. Ретельно промиваємо петрушку. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо часник. Натираємо його на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою преса. Додаємо часник із зеленню до фаршу.
  4. Всипаємо до сполучених інгредієнтів сіль, мелену паприку та 2 види перцю. Перемішуємо до однорідної маси.
    котлети
  5. Змочуємо руку у воді. Набираємо трохи фаршу. Нанизуємо його на дерев’яну паличку для суші. Формуємо на ній маленьку котлетку.
  6. Повторюємо ті ж дії з фаршем, що залишився. Викладаємо м’ясні заготовки на обробну дошку, змащену олією. Відправляємо їх у холодильник на 1 годину.
  7. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо котлети з усіх боків до рум’яного кольору . Готово!
    котлети

Такі мініатюрні котлетки виходять дуже пряними та смачними. Подайте їх на тарілціі, застеленій теплим пшеничним лавашем. Зверху на курячі котлети викладіть мариновану  цибулю. Цей завершальний штрих зробить траву  ще  пікантнішою. Вийде фантастично смачно!