Якщо ви хочете приготувати на вечерю смачні домашні голубці, не відмовляйтеся від цієї ідеї через складність страви. Можна не додавати м’ясо під час готування і навіть не використовувати рис. Голубці з кукурудзяною крупою виходять надзвичайно смачними.
Буковинські господині готують таку страву з дуже великою кількістю моркви. Завдяки цьому начинка для голубців виходить дуже соковитою та поживною. Тому відсутність м’яса не робить таку страву менш ситною.
Як приготувати пісні голубці з кукурудзяною крупою
У рецепт голубців по-буковинськи можна внести власні корективи. За бажання додайте до кукурудзяної крупи свіжу подрібнену петрушку або мелену паприку для насиченішого аромату. Також під час приготування можете використовувати лісові гриби. У цьому випадку начинка вийде ще смачнішою!
складові:
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Кукурудзяна крупа 280 г
- Морква 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Соняшникова олія 2,5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Томатна паста 100 г
Приготування
- Вирізаємо у капусти качан. Опускаємо качан у каструлю з киплячою водою. Поступово знімаємо все листя. Охолоджуємо його.
- У глибоку ємність всипаємо кукурудзяну крупу. Вливаємо 500 мл окропу. Накриваємо миску кришкою. Залишаємо крупу на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Обсмажуємо цибулю із морквою на розігрітій сковороді протягом 5 хвилин.
- Додаємо овочі до кукурудзяної крупи. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
- Викладаємо начинку на листок капусти. Формуємо голубці бажаної форми. Викладаємо їх в каструлю, дно якої застелено капустяним листям, що залишилося. Поміщаємо між шарами лаврове листя.
- Розводимо у гарячій воді томатну пасту. Додаємо сіль та перець. Заливаємо отриманою сумішшю голубці. Доводимо вміст каструлі до кипіння.
- Накриваємо голубці кришкою. Зменшуємо вогонь. Готуємо голубці на помірному вогні протягом 40-45 хвилин.
З великою кількістю морквини та з кукурудзяною крупою – ось такі вони, пісні голубці по-буковинськи, які обов’язково вам сподобаються. Для розвантажувальних днів така ароматна страва — те, що потрібно.