Якщо ви хочете приготувати на вечерю смачні домашні голубці, не відмовляйтеся від цієї ідеї через складність страви. Можна не додавати м’ясо під час готування і навіть не використовувати рис. Голубці з кукурудзяною крупою  виходять надзвичайно смачними.

Буковинські господині готують таку страву з дуже великою кількістю моркви. Завдяки цьому начинка для голубців виходить дуже соковитою та поживною. Тому відсутність м’яса не робить таку страву менш ситною.

голубці

Як приготувати пісні голубці з кукурудзяною крупою

У рецепт голубців по-буковинськи можна внести власні корективи. За бажання додайте до кукурудзяної крупи свіжу подрібнену  петрушку або мелену паприку для насиченішого аромату. Також під час приготування можете використовувати лісові  гриби. У цьому випадку начинка вийде ще смачнішою!

 

складові:

  • Капуста білокачанна 1 шт.
  • Кукурудзяна крупа 280 г
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Соняшникова олія 2,5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Томатна паста 100 г

Приготування

  1. Вирізаємо у капусти качан. Опускаємо качан у каструлю з киплячою водою. Поступово знімаємо все листя. Охолоджуємо його.
  2. У глибоку ємність всипаємо кукурудзяну крупу. Вливаємо 500 мл окропу. Накриваємо миску кришкою. Залишаємо крупу на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Обсмажуємо цибулю із морквою на розігрітій сковороді протягом 5 хвилин.
    голубці
  4. Додаємо овочі до кукурудзяної крупи. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
  5. Викладаємо начинку на листок  капусти. Формуємо голубці бажаної форми. Викладаємо їх в каструлю, дно якої застелено капустяним листям, що залишилося. Поміщаємо між шарами лаврове листя.
    голубці
  6. Розводимо у гарячій воді томатну пасту. Додаємо сіль та перець. Заливаємо отриманою сумішшю голубці. Доводимо вміст каструлі до кипіння.
  7. Накриваємо голубці кришкою. Зменшуємо вогонь. Готуємо голубці на помірному вогні  протягом 40-45 хвилин.

З великою кількістю морквини та з кукурудзяною крупою – ось такі вони, пісні голубці по-буковинськи, які обов’язково вам сподобаються. Для розвантажувальних днів така ароматна страва — те, що потрібно.