Пероги – традиційна польська страва, що готують з прісного або солодкого тіста з додаванням вершкового масла. Начинка цієї страви, яку на вигляд не відрізниш від українських вареників, може бути абсолютно будь-якою. Але найпопулярнішими вважаються польські пероги з картоплею та сиром.
Таку страву у Польщі готують по-різному: одні варять вироби з тіста, інші їх запікають у соусі, треті обсмажують на розігрітій сковороді із сумішшю олій (вершкового та соняшникової). У будь-якому випадку виходить суперсмачно.
Як правильно приготувати польські пероги з солоною начинкою
Для наповнення вареничків по-польському радимо взяти картоплю, сир і багато цибулі. Із цих інгредієнтів вам вдасться зробити найпопулярнішу начинку для рогів, які відрізнятимуться особливою ситністю.
складові:
- Пшеничне борошно 1 кг
- Вершкове масло 50 г
- Картопля 750 г
- Сир 250 г
- Цибуля 360 г
- Соняшникова олія 60 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її довільними шматочками. Поміщаємо картоплю в каструлю. Відварюємо її в трохи підсоленій воді до готовності.
- Зливаємо рідину з картоплі. Подрібнюємо її до пюре. Поміщаємо її в глибоку миску. Додаємо до охолодженої картоплі сир.
- Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо на розігрітій сковороді зі олією до золотистого кольору. Даємо повністю охолонути.
- Додаємо обсмажену цибулю до картоплі та сиру. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
- Робимо тісто. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Вливаємо 250 мл води. Перемішуємо все. Додаємо розм’якшене вершкове масло та дрібку солі.
- Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто на півгодини за кімнатної температури.
- Формуємо із тіста ковбаску. Поділяємо її на шматочки однакового розміру, кожен з яких розкочуємо в коржик. На центр круглої заготовки викладаємо начинку. Щільно защипуємо краї, формуючи пероги.
- Доводимо воду у каструлі до кипіння. Солимо її. Викладаємо в каструлю заготовки із тіста з начинкою. Відварюємо їх до повної готовності.
Наріжте сало шматочками, а потім витопіть його на сковороді для отримання дуже сильно апетитних золотистих шкварок. Подайте їх разом з ароматними перогами.