Пероги – традиційна польська страва, що готують з прісного або солодкого тіста з додаванням вершкового масла. Начинка цієї страви, яку на вигляд не відрізниш від українських вареників, може бути абсолютно будь-якою. Але найпопулярнішими вважаються польські пероги з картоплею та сиром.

Таку страву у Польщі готують по-різному: одні варять вироби з тіста, інші їх запікають у соусі, треті обсмажують на розігрітій сковороді із сумішшю олій (вершкового та соняшникової). У будь-якому випадку виходить суперсмачно.

Як правильно приготувати польські пероги з солоною начинкою

Для наповнення вареничків по-польському радимо взяти картоплю, сир і багато цибулі. Із цих інгредієнтів вам вдасться зробити найпопулярнішу начинку для рогів, які відрізнятимуться особливою ситністю.

складові:

  • Пшеничне борошно 1 кг
  • Вершкове масло 50 г
  • Картопля 750 г
  • Сир 250 г
  • Цибуля 360 г
  • Соняшникова олія 60 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її довільними шматочками. Поміщаємо картоплю в каструлю. Відварюємо її в трохи підсоленій воді до готовності.
  2. Зливаємо рідину з картоплі. Подрібнюємо її до пюре. Поміщаємо її в глибоку миску. Додаємо до охолодженої  картоплі сир.
  3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо  на розігрітій сковороді зі олією до золотистого кольору. Даємо  повністю охолонути.
    пероги
  4. Додаємо обсмажену цибулю до картоплі та сиру. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
  5. Робимо тісто. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Вливаємо 250 мл води. Перемішуємо все. Додаємо розм’якшене вершкове масло та дрібку  солі.
    пероги
  6. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто на півгодини за кімнатної температури.
  7. Формуємо із тіста  ковбаску. Поділяємо її на шматочки однакового розміру, кожен з яких розкочуємо в коржик. На центр круглої заготовки викладаємо начинку. Щільно защипуємо краї, формуючи пероги.
    пероги
  8. Доводимо воду у каструлі до кипіння. Солимо її. Викладаємо в каструлю заготовки із тіста з начинкою. Відварюємо їх до повної готовності.

Наріжте сало шматочками, а потім витопіть його на сковороді для отримання дуже сильно апетитних золотистих шкварок. Подайте їх разом з ароматними перогами.