Я виросла у 90-х, тож стравами перебирати можливості не було. У школі практично всі страви в їдальні мені подобалися. Особливо фірмові котлетки в паніровці, які подавали під соусом з картопляним пюре на гарнір.
Як приготувати ті самі шкільні котлети
Ділюсь особисто випробуваним рецептом, за яким тепер готуватиму завжди.
складові:
- Фарш із яловичини 500 г
- Свинячий фарш 500 г
- Хліб 350 г
- Панірувальні сухарі за смаком
- Сіль 2 ч. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Яйце 2 шт.
- Цибуля 320 г
Приготування
- Глибоку миску наповніть охолодженою кип’яченою водою. У ній замочіть чорний чи житній хліб. Потім змішайте обидва види фаршу. До них додайте цибулю, пропущену через м’ясорубку або подрібнену блендером.
- Дістаньте хліб із води, відіжміть зайву рідину. Пропустіть хліб через м’ясорубку. Додайте до суміші сіль та перець. Туди ж додайте два сирі яйця. Перемішайте фарш до однорідного стану.
- Тепер приступайте до формування котлет. Робіть це мокрими руками. Візьміть трохи фаршу в долоню, відбийте котлету та надайте їй форму. Потім запаніруйте заготівлю в сухарях. Їх краще висипати на пласку тарілку.
- Готуйте котлети на розігрітій сковороді з олією. Обсмажуйте їх з обох сторін. Страва готова!
Теплі котлети подавайте до столу разом із картопляним пюре або гречаною кашею. Зазвичай я поливаю шкільні котлети пікантним соусом .