Я виросла у 90-х, тож стравами перебирати можливості не було.  У школі практично всі страви в їдальні мені подобалися. Особливо  фірмові котлетки в паніровці, які подавали під соусом з картопляним пюре на гарнір.

Як приготувати ті самі шкільні котлети

котлети як у шкільній їдальні

Ділюсь особисто випробуваним рецептом, за яким тепер готуватиму завжди.

складові:

  • Фарш із яловичини 500 г
  • Свинячий фарш 500 г
  • Хліб 350 г
  • Панірувальні сухарі за смаком
  • Сіль 2 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Яйце 2 шт.
  • Цибуля 320 г

Приготування

  1. Глибоку миску наповніть охолодженою кип’яченою водою. У ній замочіть чорний чи житній хліб. Потім  змішайте обидва види фаршу. До них додайте цибулю, пропущену через м’ясорубку або подрібнену блендером.котлети з яловичини
  2. Дістаньте хліб із води, відіжміть зайву рідину. Пропустіть хліб через м’ясорубку. Додайте до суміші  сіль та перець. Туди ж додайте  два сирі яйця. Перемішайте фарш  до однорідного стану.
  3. Тепер приступайте до формування котлет. Робіть це  мокрими руками. Візьміть трохи фаршу в долоню, відбийте котлету та надайте їй форму. Потім запаніруйте заготівлю в сухарях. Їх краще висипати на пласку тарілку.шкільні котлети
  4. Готуйте котлети на розігрітій сковороді з олією. Обсмажуйте їх з обох сторін.   Страва готова!

Теплі котлети подавайте до столу разом із картопляним пюре або гречаною кашею. Зазвичай я поливаю шкільні котлети пікантним соусом .