Ділюсь чудовим рецептом  яловичих  фрикадельок .

Як приготувати яловичі фрикадельки у ніжному вершковому соусі.

фрикадельки у соусі

Для приготування цієї страви знадобиться майже 1 кг м’якої яловичини. Я вважаю краще використовувати ошийок. Але, як на мене, весь секрет фрикадельок навіть не в якісному фарші, а в соусі. Тому знайомтеся зі списком інгредієнтів та приступайте до пиготування!

складові

  • Яловичина 800 г
  • Батон 30 г
  • Молоко 6 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Пшеничне борошно 1 ст. л.
  • Соняшникова олія 1 ст. л.
  • Вершки 250 г
  • Діжонська гірчиця 1 ч. л.
  • Яловичий бульйон 300 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Петрушка 30 г
  • Соєвий соус 2 ч. л.

Приготування

  1. Три скибочки батона замочіть у молоці. Шматок яловичини, цибулину, часник пропустіть через м’ясорубку. Звичайно, ви можете використовувати готовий фарш. У такому разі просто додайте до нього натертий на дрібній тертці часник і дрібно нарізану цибулю.
  2. Посоліть інгредієнти та поперчіть їх на свій смак. Перемішайте все, щоб продукти поступово змішалися. З фаршу сформуйте невеликі фрикадельки (розміром з волоський горіх).фрикадельки у вершковому соусі
  3. Обсмажуйте їх на сковороді з розігрітою олією: буквально по пару хвилин з кожного боку. Підрум’янені м’ясні кульки викладіть  на тарілку. Починайте приготування соусу.
  4. Витріть ту ж сковороду паперовим рушником, щоб вона була чистою та сухою. Пересипте борошно на неї і додайте вершкове масло. Обсмажте борошно до рум’яного кольору. Далі додайте бульйон і розмішайте до однорідності.
  5. Додайте в сковороду вершки та доведіть суміш до кипіння. Тепер додайте соєвий соус та гірчицю. Перемішайте та спробуйте соус на сіль. Зменшіть вогонь, викладіть у соус фрикадельки. Тушкуйте їх 10 хвилин під кришкою.яловичі фрикадельки

Готові фрикадельки прямо в сковороді можна подавати до столу, посипавши рубаною зеленню, або викладіть їх поверх порції пасти, товченої картоплі або рисової каші. Смачного!