Ділюсь чудовим рецептом яловичих фрикадельок .
Як приготувати яловичі фрикадельки у ніжному вершковому соусі.
Для приготування цієї страви знадобиться майже 1 кг м’якої яловичини. Я вважаю краще використовувати ошийок. Але, як на мене, весь секрет фрикадельок навіть не в якісному фарші, а в соусі. Тому знайомтеся зі списком інгредієнтів та приступайте до пиготування!
складові
- Яловичина 800 г
- Батон 30 г
- Молоко 6 ст. л.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Пшеничне борошно 1 ст. л.
- Соняшникова олія 1 ст. л.
- Вершки 250 г
- Діжонська гірчиця 1 ч. л.
- Яловичий бульйон 300 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Петрушка 30 г
- Соєвий соус 2 ч. л.
Приготування
- Три скибочки батона замочіть у молоці. Шматок яловичини, цибулину, часник пропустіть через м’ясорубку. Звичайно, ви можете використовувати готовий фарш. У такому разі просто додайте до нього натертий на дрібній тертці часник і дрібно нарізану цибулю.
- Посоліть інгредієнти та поперчіть їх на свій смак. Перемішайте все, щоб продукти поступово змішалися. З фаршу сформуйте невеликі фрикадельки (розміром з волоський горіх).
- Обсмажуйте їх на сковороді з розігрітою олією: буквально по пару хвилин з кожного боку. Підрум’янені м’ясні кульки викладіть на тарілку. Починайте приготування соусу.
- Витріть ту ж сковороду паперовим рушником, щоб вона була чистою та сухою. Пересипте борошно на неї і додайте вершкове масло. Обсмажте борошно до рум’яного кольору. Далі додайте бульйон і розмішайте до однорідності.
- Додайте в сковороду вершки та доведіть суміш до кипіння. Тепер додайте соєвий соус та гірчицю. Перемішайте та спробуйте соус на сіль. Зменшіть вогонь, викладіть у соус фрикадельки. Тушкуйте їх 10 хвилин під кришкою.
Готові фрикадельки прямо в сковороді можна подавати до столу, посипавши рубаною зеленню, або викладіть їх поверх порції пасти, товченої картоплі або рисової каші. Смачного!