Запечена скумбрія на подушці з картоплі підкорила моє серце ще кілька місяців тому, коли я вперше скуштувала страву .

Як подати рибу на святковий стіл: запечена скумбрія

страви зі скумбрії

Для приготування цієї страви я використовувала свіжозаморожену скумбрію: 2 тушки приблизно однакового розміру. Я заздалегідь дістала їх з морозилки та дочекалася, поки вони повністю розморозяться. У цей час можна підготувати решту інгредієнтів. Наприклад, почистити овочі, підготувати спеції.

складові:

  • Скумбрія 2 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Приправа для картоплі 1 ч. л.
  • Приправа для риби 1 ч. л.
  • Соняшникова олія 3 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часниковий порошок 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Соєвий соус 4 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль 3 тріски.
  • Лимонний сік за смаком
  • Паприка 1 ч. л.

Приготування:

  1. Видаліть тушкам спершу голови, хвости та плавці, а потім – хребти та нутрощі. Розрізайте рибу вздовж хребта та обов’язково приберіть плівки. Гострими ножицями зробіть розрізи як на картинці, не доходячи до центру.
  2. Злегка посоліть і поперчіть філе, залиште хвилин на 15. Тим часом наріжте картоплю пластинами і пересипте в окремій мисці приправами і спеціями до смаку.запечена скумбрія
  3. Залийте картоплю 2 ст. л. олії. Перемішайте та пересипте картоплю у форму, вистелену фольгою. Запікайте овоч у духовці, розігрітій до 200 градусів, 20 хвилин.
  4. Тепер пересипте картоплю цибулею, нарізаною тонкими півкільцями, і викладіть зверху рибу шкіркою вгору. Паприку змішайте із сухим часником і коріандром. Додайте олію та соєвий соус. Змішайте.скумбрія в духовці
  5. Цією сумішшю перемажте рибу. Накрийте форму зі змоченим  у воді пергаментом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Готову страву ще гарячою  перекладіть на тарілку  або подавайте до столу в тій формі, в якій вона готувалася. До запеченої скумбрії в закуску чудово підійдуть мариновані та квашені овочі, а також салати зі свіжою капустою.