Запечена скумбрія на подушці з картоплі підкорила моє серце ще кілька місяців тому, коли я вперше скуштувала страву .
Як подати рибу на святковий стіл: запечена скумбрія
Для приготування цієї страви я використовувала свіжозаморожену скумбрію: 2 тушки приблизно однакового розміру. Я заздалегідь дістала їх з морозилки та дочекалася, поки вони повністю розморозяться. У цей час можна підготувати решту інгредієнтів. Наприклад, почистити овочі, підготувати спеції.
складові:
- Скумбрія 2 шт.
- Картопля 4 шт.
- Приправа для картоплі 1 ч. л.
- Приправа для риби 1 ч. л.
- Соняшникова олія 3 ст. л.
- Цибуля 1 шт.
- Часниковий порошок 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Соєвий соус 4 ст. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сіль 3 тріски.
- Лимонний сік за смаком
- Паприка 1 ч. л.
Приготування:
- Видаліть тушкам спершу голови, хвости та плавці, а потім – хребти та нутрощі. Розрізайте рибу вздовж хребта та обов’язково приберіть плівки. Гострими ножицями зробіть розрізи як на картинці, не доходячи до центру.
- Злегка посоліть і поперчіть філе, залиште хвилин на 15. Тим часом наріжте картоплю пластинами і пересипте в окремій мисці приправами і спеціями до смаку.
- Залийте картоплю 2 ст. л. олії. Перемішайте та пересипте картоплю у форму, вистелену фольгою. Запікайте овоч у духовці, розігрітій до 200 градусів, 20 хвилин.
- Тепер пересипте картоплю цибулею, нарізаною тонкими півкільцями, і викладіть зверху рибу шкіркою вгору. Паприку змішайте із сухим часником і коріандром. Додайте олію та соєвий соус. Змішайте.
- Цією сумішшю перемажте рибу. Накрийте форму зі змоченим у воді пергаментом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Готову страву ще гарячою перекладіть на тарілку або подавайте до столу в тій формі, в якій вона готувалася. До запеченої скумбрії в закуску чудово підійдуть мариновані та квашені овочі, а також салати зі свіжою капустою.