Широко відомі страви вірменської кухні славляться особливою пряністю. Під час їх приготування кухарі додають багато спецій, щоб зробити аромат та смак страв неповторними. Вірменський м’ясний салат з горіхами не можна назвати винятком із правил.

Готування цієї закуски передбачає використання хмелі-сунелі та часнику. Завдяки цим спеціям  салат стає шалено ароматним. 

Як приготувати салат з горіхами і гранатом?

Для цієї вірменської закуски можна взяти чорнослив, зроблений власноруч. Приготувати його може будь-яка господиня. Ретельно промиваємо сливи. Видаляємо кісточки і розрізаємо їх навпіл. Викладаємо сливи на лист. Відправляємо їх у духовку на 3,5 години. Сушимо сливи при температурі 50 градусів. Потім виймаємо їх та повністю охолоджуємо. Відправляємо сливи в духовку ще на 5 годин при 70 градусах. Охолоджуємо їх. Знову відправляємо майбутній чорнослив на 4 год. в духовку, встановивши температуру 90 градусів. Готово!

складові:

  • Яловичина 600 г
  • Волоські горіхи 150 г
  • Хмелі-сунелі 1 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Сметана за смаком
  • Майонез 100 г
  • Сіль за смаком
  • Чорнослив 100 г
  • Гранат 80 г

Приготування:

  1. Відварюємо філе яловичини у воді із сіллю, чорним перцем та лавровим листом. Готуємо його до м’якості. Охолоджуємо м’ясо. Потім поділяємо м’ясо на волокна. Викладаємо яловичину у глибоку миску.
    салат
  2. Робимо з волоських горіхів дрібну крихту за допомогою подрібнювача. Додаємо до яловичини 100 г горіхів та хмелі-сунелі.
  3. В окремій мисці змішуємо майонез із гірчицею та сметаною. Очищаємо часник, пропускаємо його через прес. Додаємо його до майонезної суміші. Все перемішуємо.
  4. Додаємо майонезно-часникову суміш до з’єднаних інгредієнтів. Всипаємо трохи солі. Ретельно перемішуємо усі продукти до однорідності.
    салат
  5. Викладаємо салат на тарілку. Нарізаємо сушений чорнослив невеликими шматочками. Прикрашаємо ним салат.
  6. Зверху посипаємо все зернами граната і горіховою крихтою, що залишилася.
    салат

Приготування такої закуски за вірменським рецептом займе 10 хвилин якщо ви відварите яловичину заздалегідь . Потім вам залишиться лише розібрати м’ясо на волокна і поєднати його з іншими інгредієнтами. Ось так просто і швидко у вас вийде приготувати розкішну закуску для зустрічі найдорожчих гостей.