Широко відомі страви вірменської кухні славляться особливою пряністю. Під час їх приготування кухарі додають багато спецій, щоб зробити аромат та смак страв неповторними. Вірменський м’ясний салат з горіхами не можна назвати винятком із правил.
Готування цієї закуски передбачає використання хмелі-сунелі та часнику. Завдяки цим спеціям салат стає шалено ароматним.
Як приготувати салат з горіхами і гранатом?
Для цієї вірменської закуски можна взяти чорнослив, зроблений власноруч. Приготувати його може будь-яка господиня. Ретельно промиваємо сливи. Видаляємо кісточки і розрізаємо їх навпіл. Викладаємо сливи на лист. Відправляємо їх у духовку на 3,5 години. Сушимо сливи при температурі 50 градусів. Потім виймаємо їх та повністю охолоджуємо. Відправляємо сливи в духовку ще на 5 годин при 70 градусах. Охолоджуємо їх. Знову відправляємо майбутній чорнослив на 4 год. в духовку, встановивши температуру 90 градусів. Готово!
складові:
- Яловичина 600 г
- Волоські горіхи 150 г
- Хмелі-сунелі 1 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Сметана за смаком
- Майонез 100 г
- Сіль за смаком
- Чорнослив 100 г
- Гранат 80 г
Приготування:
- Відварюємо філе яловичини у воді із сіллю, чорним перцем та лавровим листом. Готуємо його до м’якості. Охолоджуємо м’ясо. Потім поділяємо м’ясо на волокна. Викладаємо яловичину у глибоку миску.
- Робимо з волоських горіхів дрібну крихту за допомогою подрібнювача. Додаємо до яловичини 100 г горіхів та хмелі-сунелі.
- В окремій мисці змішуємо майонез із гірчицею та сметаною. Очищаємо часник, пропускаємо його через прес. Додаємо його до майонезної суміші. Все перемішуємо.
- Додаємо майонезно-часникову суміш до з’єднаних інгредієнтів. Всипаємо трохи солі. Ретельно перемішуємо усі продукти до однорідності.
- Викладаємо салат на тарілку. Нарізаємо сушений чорнослив невеликими шматочками. Прикрашаємо ним салат.
- Зверху посипаємо все зернами граната і горіховою крихтою, що залишилася.
Приготування такої закуски за вірменським рецептом займе 10 хвилин якщо ви відварите яловичину заздалегідь . Потім вам залишиться лише розібрати м’ясо на волокна і поєднати його з іншими інгредієнтами. Ось так просто і швидко у вас вийде приготувати розкішну закуску для зустрічі найдорожчих гостей.