Закуска, в якій є мариновані гриби, завжди виходить вдалою. Якщо ви такої ж думки, спробуйте приготувати багатошаровий салат «Білий принц» з печерицями та плавленим сиром до святкового столу.
Варто відразу відзначити, що картопляний шар у такій закусці не повинен бути надто товстим. Візьміть 1 крупну або 2 невеликі картоплиниі. Цієї кількості буде достатньо для приготування смачної та поживної страви.
Як приготувати салат «Білий принц» з шампіньйонами?
Якщо у вас є баночка грибів, маринованих у домашніх умовах, можете їх використати для закуски. Також рекомендуємо приготувати печериці швидким способом. Для маринаду вам знадобиться 2 ст. л. оцту, 1 ч. л. солі та таку ж кількість цукру. Ще потрібно буде взяти 1 сушену гвоздику, 10 горошин чорного перцю, 2 лаврові листки, 50 мл соняшникової олії та 3 зуб. часнику, нарізаних платівками. Маринада, виготовленого з цих інгредієнтів, вистачить на 500 г печериць.
складові:
- Картопля 2 шт.
- Зелена цибуля 30 г
- Яйце 3 шт.
- Мариновані печериці 200 г
- Шинка 150 г
- Морква 100 г
- Плавлений сир 2 шт.
- Майонез 100 г
Приготування:
- Відварюємо картоплю в мундирі в трохи підсоленій воді. Охолоджуємо її та очищаємо від шкірки. Натираємо картоплю на великій тертці. Викладаємо її першим шаром на тарілку, використовуючи роз’ємне кільце . Малюємо сіточку з майонезу.
- Промиваємо зелену цибулю. Обсушуємо її. Нарізаємо цибулю кільцями. Викладаємо її зверху на картоплю, рівномірно розподіляючи. Робимо тоненьку сіточку з майонезу.
- Поміщаємо яйця в каструлю. Заливаємо їх водою. Після закипання варимо яйця протягом 10 хвилин. чистимо від шкаралупи. Натираємо яйця на дрібну тертку. Викладаємо яйця на зелену цибулю. Змащуємо їх майонезом.
- Нарізаємо мариновані печериці пластинками. Поміщаємо їх на яєчний шар. Зверху малюємо майонезну сіточку.
- Відварюємо моркву до готовності. Очищаємо її. Натираємо моркву на тертці з дрібними отворами. Викладаємо її на шар із грибів. Змащуємо все майонезом.
- Нарізаємо шинку невеликими шматочками. Поміщаємо її на відварену моркву, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Знову малюємо сіточку з майонезу.
- Натираємо охолоджений плавлений сир на дрібну тертку. Викладаємо його на шинку. Відправляємо страву на 30-40 хвилин у холодильник для просочення. Готово!
Намагаючись поступово розподілити інгредієнти, не натискайте на них сильно ложкою. Тоді ви зможете отримати справді повітряний та дуже ніжний салат.