Закуска, в якій є мариновані гриби, завжди виходить вдалою. Якщо ви такої ж думки, спробуйте приготувати багатошаровий салат «Білий принц» з печерицями та плавленим сиром до святкового столу.

Варто відразу відзначити, що картопляний шар у такій закусці не повинен бути надто товстим. Візьміть 1 крупну  або 2 невеликі картоплиниі. Цієї кількості буде достатньо для приготування смачної та поживної страви.

Як приготувати салат «Білий принц» з шампіньйонами?

Якщо у вас є баночка грибів, маринованих у домашніх умовах, можете їх використати для закуски. Також рекомендуємо приготувати печериці швидким способом. Для маринаду вам знадобиться 2 ст. л. оцту, 1 ч. л. солі та таку ж кількість цукру. Ще потрібно буде взяти 1 сушену гвоздику, 10 горошин чорного перцю, 2 лаврові листки, 50 мл соняшникової олії та 3 зуб. часнику, нарізаних платівками. Маринада, виготовленого з цих інгредієнтів, вистачить на 500 г печериць.

складові:

  • Картопля 2 шт.
  • Зелена цибуля 30 г
  • Яйце 3 шт.
  • Мариновані печериці 200 г
  • Шинка 150 г
  • Морква 100 г
  • Плавлений сир 2 шт.
  • Майонез 100 г

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю в мундирі в трохи підсоленій воді. Охолоджуємо її та очищаємо від шкірки. Натираємо картоплю на великій тертці. Викладаємо її першим шаром на тарілку, використовуючи  роз’ємне кільце . Малюємо сіточку з майонезу.
  2. Промиваємо зелену цибулю. Обсушуємо її. Нарізаємо цибулю кільцями. Викладаємо її зверху на картоплю, рівномірно розподіляючи. Робимо тоненьку сіточку з майонезу.
    салат
  3. Поміщаємо яйця в каструлю. Заливаємо їх водою. Після закипання варимо яйця протягом 10 хвилин. чистимо від  шкаралупи. Натираємо яйця  на дрібну тертку. Викладаємо яйця на зелену цибулю. Змащуємо їх майонезом.
  4. Нарізаємо мариновані печериці пластинками. Поміщаємо їх на яєчний шар. Зверху малюємо майонезну сіточку.
    салат
  5. Відварюємо моркву до готовності. Очищаємо її. Натираємо моркву на тертці з дрібними отворами. Викладаємо її на шар із грибів. Змащуємо все майонезом.
  6. Нарізаємо шинку невеликими шматочками. Поміщаємо її на відварену моркву, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Знову малюємо сіточку з майонезу.
    салат
  7. Натираємо охолоджений плавлений сир на дрібну тертку. Викладаємо його на шинку. Відправляємо страву  на 30-40 хвилин у холодильник для просочення. Готово!

Намагаючись поступово розподілити інгредієнти, не натискайте на них сильно ложкою. Тоді ви зможете отримати справді повітряний та дуже ніжний салат.