Я ще минулого тижня я почала заготовляти інгредієнти для легких та смачних закусок. Збираюся приготувати салат з сьомгою.
Як приготувати салат
Для приготування такого салату вам знадобиться, як на мене, дуже скромний набір продуктів. Зі списком інгредієнтів ви ознайомитеся нижче. А ще не забудьте заздалегідь підготувати кільце роз’єму близько 20 см в діаметрі.
складові:
- Сьомга 200 г
- Яйце 3 шт.
- Огірки 2 шт.
- Плавлений сир 3 шт.
- Майонез 80 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Насамперед підготуйте продукти. Свіжі огірки наріжте соломкою. Яйця відваріть круто, остудіть і почистіть від шкаралупи. Плавлений сир можете трохи підморозити, щоб він легше натирався. Сьомгу наріжте шматочками.
- Починаємо збирати салат! Роз’ємне кільце поставте на плоску страву. Його дно вистеліть половиною плавлених сирків, натертих на велику тертку. Далі буде шар із половини огірків. Поперчіть їх на смак.
- Потім натріть на великій тертці варені яйця. Розрівняйте їх по поверхні та покрийте сіточкою з майонезу. На яйця викладіть нарізані огірки. Поперчіть і посоліть. Натріть плавлені сирки, покрийте їх майонезом.
- Останній декоративний шар салату складається з сьомги, нарізаної дрібним шматочком. Коли салат буде зібраний, накрийте його плівкою і відправте в холодильник хоча б на годину.
Хитрість від кухаря: щоб такий багатошаровий салат у кільці добре тримав форму і не розповзався при нарізанні, всі шари, крім останнього, у процесі готування потрібно утрамбовувати. Однак не перестарайтеся! Закуска має виглядати легко і повітряно, а не як коржик. Успіхів у приготуванні!