Рецепт цієї закуски користується величезною популярністю протягом багатьох років. Доступність інгредієнтів, відсутність м’яса у складі, а також швидкість приготування цієї страви зробили його улюбленцем багатьох господинь.

Як правильно приготувати салат «Одеса» з кукурудзою та сиром

У класичному рецепті такої закуски як заправка використовується майонез, з’єднаний з кропом та часником.

складові:

  • Огірки 350 г
  • Кукурудза 150 г
  • Яйце 3 шт.
  • Твердий сир 100 г
  • Сметана 140 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Зелена цибуля 50 г
  • кріп 20 г
  • Часник 3 зуб.

Приготування:

  1. Добре промиваємо огірки. Нарізаємо їх брусочками. Поміщаємо огірки у глибоку ємність. Нарізаємо твердий сир соломкою. Додаємо  до огірків.
    салат
  2. Відварюємо яйця круто. Охолоджуємо їх. Нарізаємо яйця крупно соломкою. Додаємо їх до огірків та сиру.
  3. Промиваємо зелену цибулю. Нарізаємо її кільцями. Всипаємо цибулю  та консервовану кукурудзу (без маринаду) до решти інгредієнтів.
    салат
  4. Готуємо заправку. Промиваємо свіжий кріп. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо кріп. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.
  5. В окремій ємності з’єднуємо сметану з подрібненим кропом та часником. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.
    салат
  6. Додаємо готову  заправку до з’єднаних продуктів. Акуратно перемішуємо.

Потім необхідно перекласти закуску у велику миску або презентувати її у порційних креманках. Якщо ви вибрали другий варіант, рекомендуємо взяти ще 50 г свіжого листя салату. З ними страва виглядатиме більш виграшно.