Рецепт цієї закуски користується величезною популярністю протягом багатьох років. Доступність інгредієнтів, відсутність м’яса у складі, а також швидкість приготування цієї страви зробили його улюбленцем багатьох господинь.
Як правильно приготувати салат «Одеса» з кукурудзою та сиром
У класичному рецепті такої закуски як заправка використовується майонез, з’єднаний з кропом та часником.
складові:
- Огірки 350 г
- Кукурудза 150 г
- Яйце 3 шт.
- Твердий сир 100 г
- Сметана 140 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Зелена цибуля 50 г
- кріп 20 г
- Часник 3 зуб.
Приготування:
- Добре промиваємо огірки. Нарізаємо їх брусочками. Поміщаємо огірки у глибоку ємність. Нарізаємо твердий сир соломкою. Додаємо до огірків.
- Відварюємо яйця круто. Охолоджуємо їх. Нарізаємо яйця крупно соломкою. Додаємо їх до огірків та сиру.
- Промиваємо зелену цибулю. Нарізаємо її кільцями. Всипаємо цибулю та консервовану кукурудзу (без маринаду) до решти інгредієнтів.
- Готуємо заправку. Промиваємо свіжий кріп. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо кріп. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.
- В окремій ємності з’єднуємо сметану з подрібненим кропом та часником. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.
- Додаємо готову заправку до з’єднаних продуктів. Акуратно перемішуємо.
Потім необхідно перекласти закуску у велику миску або презентувати її у порційних креманках. Якщо ви вибрали другий варіант, рекомендуємо взяти ще 50 г свіжого листя салату. З ними страва виглядатиме більш виграшно.