Слід зазначити, що у списку інгредієнтів зазначено кількість м’яса, невідокремленого від кісток. Без них у вас має вийти не менше 300 г копченої курки ,яка знадобиться для приготування такої святкової закуски.

складові

  • Копчений курячий окіст 420 г
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Яйце 5 штук.
  • Маслини 70 г
  • кріп за смаком
  • Цибуля 0,5 шт.
  • Вода 100 мл
  • Цукор 1 ст. л.
  • Оцет 1 ст. л.
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування

  1. Маринуємо цибулю. Нарізаємо дрібненько . Поміщаємо її у невелику ємність. Вливаємо столовий оцет та воду кімнатної температури. Всипаємо цукор. Добре все перемішуємо. Залишаємо цибулю на 15 хвилин на кухні.
    салат
  2. Відварюємо картоплю в мундирі. Даємо  охолонути. Очищаємо картоплю від шкірки. Натираємо  на тертку з великими отворами.
  3. Беремо прямокутну тарілку. Малюємо на ній око за допомогою майонезу. Зверху викладаємо натерту картоплю. Присолюємо . Малюємо зверху сіточку з майонезу.
  4. Дрібно нарізаємо копчену курку та маслини. Викладаємо м’ясо на шар із картоплі. Покриваємо його майонезом.
    салат
  5. Викладаємо на копчену курку цибулю, віджату від рідини. Поступово розподіляємо її.
  6. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх від шкаралупи. Беремо 3 яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. На дрібну тертку натираємо білки та 2 цілих яйця. Солимо шар. Змащуємо його майонезом.
  7. За допомогою зубочистки промальовуємо, де має бути зіниця. Викладаємо її, використовуючи маслини. Також з їх допомогою робимо контур ока.
    салат
  8. Натираємо яєчні жовтки на дрібній тертці. Робимо з їх допомогою окантування зіниці з маслин.
  9. Відварюємо моркву до готовності. Очищаємо її від шкірки. Натираємо моркву на дрібній тертці. Заповнюємо нею порожнечі.
  10. Промиваємо кріп. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень. Прикрашаємо нею краї салату. Відправляємо його на півгодини до холодильника.
    салат

Відваривши заздалегідь картоплю, моркву та яйця, ви зможете значно швидше зробити такий  салат. Адже тоді не доведеться чекати, доки ці продукти приготуються та охолонуть.