Насправді й  у нас існує чимало варіацій класичного салату . Ви куштували олів’є з тунцем? Дуже гідна страва! Але польський варіант олів’є здивував мене приголомшливим поєднанням продуктів.

Як приготувати салат олів’є по-польськи

олів'є по-польськи

Для приготування олів’є за рецептом польських господинь вам знадобиться спаржева квасоля, каперси, свіжий горошок, морква і, увага,  без ковбаси та майонезу!

складові:

  • Картопля 3 шт.
  • Спаржева квасоля 180 г
  • Горошок 150 г
  • Мариновані огірки 8 шт.
  • Каперси 1 ст. л.
  • Оцет 2 ст. л.
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Суміш перців за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. У киплячу підсолену воду додайте 1 ст. л. оцту. Моркву наріжте шматочками. Пересипте свіжий заморожений горошок, квасолю спаржеву і моркву в підсолену киплячу воду, проваріть  приблизно 5 хвилин.
  2. Потім відразу ж обдайте овочі холодною водою, щоб овочі зберегли колір. Картоплю окремо відваріть у підсоленій воді (або запечіть  у фользі). Очистіть, остудіть і наріжте шматочками.салат олів'є
  3. Пересипте картоплю до інших овочів. Невеликі мариновані огірки наріжте брусочками. Охолоджені овочі викладіть у салатник. Додайте до них каперси та огірки.
  4. Заправте сметаною, посоліть і поперчіть до смаку. Також можете додати дрібно нарізаний кріп. Перемішайте інгредієнти та поставте закуску в холодильник на 15 хвилин. Прикрасьте її до смаку і подавайте до столу.олів'є рецепт