Насправді й у нас існує чимало варіацій класичного салату . Ви куштували олів’є з тунцем? Дуже гідна страва! Але польський варіант олів’є здивував мене приголомшливим поєднанням продуктів.
Як приготувати салат олів’є по-польськи
Для приготування олів’є за рецептом польських господинь вам знадобиться спаржева квасоля, каперси, свіжий горошок, морква і, увага, без ковбаси та майонезу!
складові:
- Картопля 3 шт.
- Спаржева квасоля 180 г
- Горошок 150 г
- Мариновані огірки 8 шт.
- Каперси 1 ст. л.
- Оцет 2 ст. л.
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Сметана 2 ст. л.
- Суміш перців за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
- У киплячу підсолену воду додайте 1 ст. л. оцту. Моркву наріжте шматочками. Пересипте свіжий заморожений горошок, квасолю спаржеву і моркву в підсолену киплячу воду, проваріть приблизно 5 хвилин.
- Потім відразу ж обдайте овочі холодною водою, щоб овочі зберегли колір. Картоплю окремо відваріть у підсоленій воді (або запечіть у фользі). Очистіть, остудіть і наріжте шматочками.
- Пересипте картоплю до інших овочів. Невеликі мариновані огірки наріжте брусочками. Охолоджені овочі викладіть у салатник. Додайте до них каперси та огірки.
- Заправте сметаною, посоліть і поперчіть до смаку. Також можете додати дрібно нарізаний кріп. Перемішайте інгредієнти та поставте закуску в холодильник на 15 хвилин. Прикрасьте її до смаку і подавайте до столу.