Пропонуємо вам найкращий варіант закуски, багатошаровий салат «Полтавський» . Виглядає він просто надзвичайно!
Візьміть практично такий же набір продуктів, що й на популярну закуску “Мімозу”, але приготуйте з нього оригінальнішу страву. Такий домашній салат прикрашений волоськими горіхами, сподобається всім без винятку.
Як приготувати салат «Полтавський»?
Готуючи страви з плавленим сиром, пам’ятайте, що для легшої роботи з ним потрібно скористатися морозильною камерою. Надішліть у неї продукт хоча б на 20 хвилин. Натирання плавленого сиру буде набагато простіше.
складові:
- Сардіна в олії 230 г
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Яйце 4 шт.
- Плавлений сир 2 шт.
- Волоські горіхи за смаком
- Сіль за смаком
- Майонез за смаком
Приготування:
- Відварюємо моркву в трохи підсоленій воді до готовності. Натираємо її на великій тертці. Очищаємо цибулю. Дрібно нарізаємо.
- Відварюємо яйця . Охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Натираємо яйця та плавлені сирки на тертці з великими отворами.
- Зливаємо рідину з консервованих сардин. Викладаємо рибу на тарілку. Розминаємо її, рівномірно розподіляючи поверхнею. Зверху малюємо сіточку з майонезу.
- На сардину викладаємо цибулю. Робимо тоненьку сітку з майонезу. Зверху викладаємо шар із відварених яєць, рівномірно їх розподіляючи. Злегка присолюємо. Малюємо майонезну сіточку.
- Зверху поміщаємо шар із моркви. Його також присолюємо. Покриваємо все майонезом. Потім викладаємо натерті плавлені сирки. Знову робимо сіточку з майонезу.
- Підсмажуємо на сухій сковороді волоські горіхи. Рубаємо їх до стану дрібної крихти, використовуючи ніж. Прикрашаємо горішками верх десерту, поступово їх викладаємо. Відправляємо салат у холодильник на 2-3 години. Готово!
На другий день цей багатошаровий салат ще смачніший.