Завдяки приємному смаку чіпсів салат «Пташка» стане вашим новим улюбленцем.

Крім того, що ця страва виходить дуже апетитною, вона ще може похвалитися особливою поживністю. Адже до цього салату  входять яйця, гриби, сир та два види м’яса: відварена куряча грудка та копчена ковбаса.

Як приготувати багатошаровий салат «Пташка»

Ми додавали до цієї закуску чіпси зі смаком сметани та зелені. Ви можете вибрати будь-які інші. Наприклад, чіпси зі смаком сиру, курячих крилець або паприки стануть чудовим і декором, і додатковим інгредієнтом для такого салату.

складові:

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Ковбаса копчена 120 г
  • Твердий сир 150 г
  • Яйце 4 шт.
  • Огірки солені 3 шт.
  • Печериці 350 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія 2 ст. л.
  • Майонез за смаком
  • Чіпси за смаком

Приготування:

  1. Відварюємо курячу грудку  в підсоленій воді до готовності. Даємо їй охолонути. Розбираємо м’ясо на волокна.
    салат
  2. Нарізаємо печериці невеликими шматочками. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо гриби з цибулею на розігрітій сковороді з олією, періодично перемішуючи.
  3. Солимо і перчимо. Готуємо печериці з цибулею до золотистості та повного випаровування рідини зі сковороди.
  4. Відварюємо яйця круто. Охолоджуємо  їх. Потім очищаємо яйця від шкаралупи. Натираємо їх на великій тертці.
  5. Нарізаємо соломкою копчену ковбасу та солоні огірки. Натираємо на тертці твердий сир. Кришимо руками чіпси для декору.
    салат
  6. Викладаємо курку першим шаром на тарілку. Злегка присолюємо її. Робимо зверху сіточку з майонезу.
  7. Потім викладаємо обсмажені гриби, рівномірно розподіляючи їх. Зверху поміщаємо солоні огірки. Малюємо сіточку з майонезу.
  8. Далі йде  шар з відварених яєць. Підсолюємо за смаком. Малюємо зверху майонезну сіточку. Потім викладаємо копчену ковбасу. Змащуємо її майонезом.
  9. Викладаємо твердий сир. Також змащуємо його майонезом. Відправляємо салат на 1год в холодильник для просочення.
    салат
  10. Посипаємо закуску подрібненими чіпсами з усіх боків прямо перед подачею. Готово!

Скористайтеся маленькою хитрістю під час приготування цього яскравого салату. Після варіння курячої грудки залиште її охлоджуватися  прямо в бульйоні. Завдяки цьому м’ясо буде в рази соковитішим, і салат в результаті вийде ще вдалішим.