Салат Цезар з куркою за рецептом Євгенія назавжди підкорив моє серце. У мене ця страва асоціюється з довгими літніми трапезами.

Як приготувати салат «Цезар» за рецептом Клопотенко

цезар рецепт

Для приготування української варіації салату «Цезар» від  Євгена Клопотенка вам знадобиться цілий пучок бурякового бадилля. Напевно, саме тому цю закуску можна назвати ще літньою. На дачі влітку  її можна готувати хоч на кожну вечерю. До речі, сметанну заправку в рецепті легко замінити домашнім майонезом.

складові

  • Бурякове бадилля 150 г
  • Помідори черрі 200 г
  • Хліб 300 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Пармезан 50 г
  • Куряче філе 300 г
  • Сметана 50 г
  • Лимонний сік 5 г
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком

Приготування

  1. Великий пучок бурякового бадилля ретельно промийте і просушіть. Відріжте червоні стебла. Закип’ятіть воду в каструлі і трохи підсоліть. Бланшуйте бурякове листя в окропі: обшпарити його і відразу ж остудити.
  2. Після цього листя буряків буде набагато м’якшим і ніжнішим. Наріжте його довільно, але не дрібніть. Чері промийте та наріжте половинками. Хліб наріжте середнім кубиком і обсмажте на вершковому маслі.як приготувати цезар
  3. Клопотенко при приготуванні сухарів додає суху ромашку для аромату. Якщо така є, спробуйте! Далі натріть на великій тертці пармезан. Тепер приступайте до приготування соусу на основі сметани.
  4. Сметану ретельно перемішайте з лимонним соком, дрібкою солі та подрібненим часником. У цей соус також можна додати подрібнену кільку  (замість анчоусів).
  5. Куряче філе наріжте смужками і обсмажте, додавши спеції  до смаку. Остудіть  повністю. Акуратно перемішайте основні інгредієнти із заправкою, посипте салат сиром та сухариками.салат Цезар з куркою

До речі, грудинку ви можете приготувати і на грилі або сковороді-гриль. Потім наріжете її скибочками і викладіть як завгодно. Таким чином курка вийде ще соковитіше.