Доступна, ситна і дуже проста в приготуванні — це все про сьогоднішню закуску! Ви переконаєтеся, що так воно і є, витративши всього 15 хвилин на відмінний салат «Їжачок» з ковбасою та консервованою кукурудзою.

Така закуска готується не довше за звичайні бутерброди. Саме тому цей черговий рецепт має стати частиною вашої кулінарної скарбнички. Якщо несподівано нагрянуть гості, такий швидкий та смачний салатик вас обов’язково врятує. Гості не підуть голодними додому.

салат

Як смачно приготувати салат «Їжачок» з ковбасою

Як заправку найкраще використовувати домашній майонез. Для її приготування візьміть чашу блендера. Вбийте в неї 1 куряче яйце. Всипте 1 ч. л. солі та таку ж кількість цукру. Влийте 150 мл соняшникової олії та 1 ст. л. рисового оцту. Додати 0,5 ч. л. діжонської гірчиці. Перебийте всі інгредієнти до однорідної консистенції (займе приблизно 3 хвилини). Домашній майонез для заправки салату готовий!

складові:

  • Консервована кукурудза 140 г
  • Твердий сир 100 г
  • Ковбаса копчена 100 г
  • Яйце 4 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Майонез за смаком

Приготування:

  1. Поміщаємо яйця в каструлю. Заливаємо їх водою. Після закипання зменшуємо вогонь до середнього. Варимо яйця протягом 10 хвилин. Охолоджуємо їх і нарізаємо .
    салат
  2. Чистимо часник. Подрібнюємо  за допомогою пресу. Додаємо часник до майонезу. Перемішуємо до однорідності.
  3. Зливаємо рідину з консервованої кукурудзи. Нарізаємо копчену ковбасу . У такий же спосіб подрібнюємо твердий сир.
    салат
  4. У глибоку ємність всипаємо варені яйця. Додаємо консервовану кукурудзу, копчену ковбасу та твердий сир. Заправляємо салат майонезом, з’єднаним із часником. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідності.

Розкладіть салат по піалочках або ж помістіть його в одну велику миску. Прикрасьте закуску листочками свіжої петрушки. Такий зрозумілий смак салату з консервованою кукурудзою та ковбасою сподобається багатьом. Повірте, така ситна і проста закуска зможе затьмарити навіть найвишуканіші страви. Адже все геніальне просто.