Майонез, олія та грецький йогурт — до таких заправок для салатів ми вже звикли. Однак цього не можна сказати про Філадельфію. Якщо ви ще ніколи не використовували цей крем-сир як заправку для страв, тоді радимо виправити ситуацію, приготувавши найніжніший салат.

До складу цієї закуски входить куряче філе, авокадо, сир та яйця. Як бачите, всі ці продукти вирізняються досить ніжною текстурою. Щоб урізноманітнити смак страви і зробити її більш пікантною, радимо додати до салату цибулю. Тільки попередньо  замаринуйте її, використовуючи стандартний набір: оцет, воду, цукор та сіль.

Як смачно заправити салат

Наповніть сиром Філадельфія кондитерський мішок. З його допомогою вам вдасться  креативно та швидко заправити салат. Тільки видавлювати сир із мішка може бути досить важко. Тому радимо вам додати трохи сироватки, що відокремиться від «Філадельфії» до основної сирної маси . Влийте невелику кількість сироватки до сиру, щоб досягти потрібної консистенції заправки.

складові

  • Куряче філе 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйце 5 штук.
  • Авокадо 1 шт.
  • Твердий сир 150 г
  • Сир «Філадельфія» 200 г
  • Сіль за смаком
  • Оцет 4 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.

Приготування

  1. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її тонкими півкільцями. Поміщаємо цибулю в глибоку миску. Вливаємо 0,5 скл. води кімнатної температури та столовий оцет.
  2. Всипаємо до цибулі цукор і 0,5 ч. л. солі. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Залишаємо цибулю маринуватися протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.
    салат
  3. Відварюємо куряче філе у підсоленій воді до готовності. Залишаємо м’ясо охолоджуватися в бульйоні для більшої соковитості. Потім нарізаємо філе на невеликі шматочки.
  4. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх від шкаралупи. Відокремлюємо білок від жовтка. Натираємо їх окремо на тертці з дрібними отворами.
  5. 5Чистимо авокадо. Видаляємо кісточку. Нарізаємо авокадо на тонкі платівки. Натираємо на тертці твердий сир. Поміщаємо Філадельфію в кондитерський мішок.
    салат
  6. 6Викладаємо на тарілку перший шар із курячого філе. Зливаємо маринад із цибулі. Викладаємо її на м’ясо. Зверху поміщаємо яєчні жовтки. Малюємо сіточку із сиру «Філадельфія».
  7. Потім викладаємо авокадо. Знову змащуємо все Філадельфією. Зверху поміщаємо твердий сир, рівномірно розподіляючи його. Малюємо на ньому сіточку.
    салат
  8. Потім викладаємо яєчні білки. Злегка їх присолюємо. Готово!

Такий ніжний салат рекомендуємо прикрасити рукколою та свіжим огірком. Для цього добре промийте огірок під проточною водою. Наріжте його тонкими смужками, використовуючи овочечистку. Заверніть їх у рулетики. Симпатичний декор для закуски готовий!