Цікавий смак та вдале поєднання інгредієнтів робить салат з копченою куркою та грибами незвичайно смачним.

Щоб салат справді мав успіх серед гостей, обов’язково додайте до нього копчену курку та чорнослив. Ці два продукти, з’єднані разом, зможуть подарувати страві неповторний  аромат.

Як приготувати салат з копченою куркою та грибами?

У таку закуску слід додавати обсмажені печериці. Наріжте їх четвертинками чи пластинками. А потім обсмажте печериці на сковороді зі олією і цибулею. Тримайте гриби на вогні, поки волога повністю не випарується. Дайте їм охолонути і потім відправляйте печериці до інших компонентів салату.

складові

  • Копчена куряча грудка 200 г
  • Чорнослив 100 г
  • Печериці 400 г
  • Цибуля 200 г
  • Огірки солені 200 г
  • Яйце 5 штук.
  • Петрушка 0,5 пуч.
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) 3 тріски.
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування

  1. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх від шкаралупи. Нарізаємо яйця невеликим кубиком.
    салат
  2. 2Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її за допомогою гострого ножа. Нарізаємо копчену курку великим кубиком, солоні огірки – дрібним, а чорнослив – невеликими шматочками.
  3. 3Очищаємо цибулю. Нарізаємо його дрібно. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді зі олією до напівпрозорості.
    салат
  4. 4Нарізаємо печериці четвертинками. Додаємо їх до цибулі. Обсмажуємо гриби на сильному вогні протягом 15 хвилин (до повного випаровування вологи зі сковороди).
  5. 5Викладаємо в глибоку ємність відварені яйця, копчену грудинку та солоні огірки. Додаємо петрушку, чорнослив і печериці.
    салат
  6. Всипаємо до сполучених інгредієнтів сіль та чорний мелений перець. Заправляємо салат майонезом. Ретельно все перемішуємо.

Прикрасити готовий салат можна рубаною зеленою цибулею або листочками петрушки. Чекати, поки інгредієнти «подружаться» між собою, не варто. Закуску «З димком» можна відразу презентувати до столу і насолоджуватися її яскравим смаком.