Обов’язковий інгредієнт  закуски – картопля, приготовлена у фритюрі. Вона роблить страву максимально ефектною та смачною!

Якщо ви подасте на стіл чудовий салат з копченою куркою та картоплею, ви отримаєте безліч компліментів.

Ми радимо складати цю закуску у формі, дно та боки якої застелені харчовою плівкою . Тоді діставати салат із неї буде простіше . 5 секунд – і можна приступати до декорування закуски.

Як приготувати салат з копченою куркою та картоплею

Як заправку для такої страви ви можете використовувати або покупну, або домашній майонез.

складові:

  • Копчена куряча грудка 200 г
  • Картопля 3 шт.
  • Яйце 3 шт.
  • Огірки 1 шт.
  • Твердий сир 100 г
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Відварюємо яйця круто. Даємо їм охолонути. Очищаємо яйця від шкаралупи.
  2. Нарізаємо копчену грудинку невеликими шматочками. Викладаємо її у форму, дно якої змащене майонезом.
    салат
  3. Натираємо на великій тертці твердий сир. Малюємо сіточку з майонезу на копченій грудці. Зверху робимо шар із сиру. Також змащуємо його майонезом.
  4. Ретельно промиваємо великий огірок. Нарізаємо його маленькими шматочками. Викладаємо огірок на сир. Зверху малюємо майонезну сіточку.
  5. Натираємо на великій тертці відварені яйця. Поміщаємо їх на огірок. Злегка присолюємо. Цей шар також промазуємо майонезом. Відправляємо майбутній салат у холодильник на 15 хвилин.
  6. Очищаємо картоплю. За допомогою фігурного пристрою вирізаємо з нього круглі бочечки. Нарізаємо їх на тонкі кружечки.
    салат
  7. Розігріваємо в каструлі соняшникову олію. Поміщаємо в неї  заготовки з картоплі. Обсмажуємо їх у фритюрі на сильному вогні до золотистого кольору.
  8. Дістаємо картопляні кружечки за допомогою шумівки. Викладаємо їх на тарілку, застелену паперовим рушником. Він вбере в себе надлишок олії.
  9. Дістаємо форму із холодильника. Прикладаємо тарілку  та перевертаємо її. Покриваємо верх та боки салату майонезом. Зверху викладаємо картопляні кружечки. Відправляємо салат у холодильник на півгодини.
    салат

Ваші гості будуть приємно здивовані, побачивши перед собою таку ошатну страву.