Обов’язковий інгредієнт закуски – картопля, приготовлена у фритюрі. Вона роблить страву максимально ефектною та смачною!
Якщо ви подасте на стіл чудовий салат з копченою куркою та картоплею, ви отримаєте безліч компліментів.
Ми радимо складати цю закуску у формі, дно та боки якої застелені харчовою плівкою . Тоді діставати салат із неї буде простіше . 5 секунд – і можна приступати до декорування закуски.
Як приготувати салат з копченою куркою та картоплею
Як заправку для такої страви ви можете використовувати або покупну, або домашній майонез.
складові:
- Копчена куряча грудка 200 г
- Картопля 3 шт.
- Яйце 3 шт.
- Огірки 1 шт.
- Твердий сир 100 г
- Майонез за смаком
- Сіль за смаком
- Соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Відварюємо яйця круто. Даємо їм охолонути. Очищаємо яйця від шкаралупи.
- Нарізаємо копчену грудинку невеликими шматочками. Викладаємо її у форму, дно якої змащене майонезом.
- Натираємо на великій тертці твердий сир. Малюємо сіточку з майонезу на копченій грудці. Зверху робимо шар із сиру. Також змащуємо його майонезом.
- Ретельно промиваємо великий огірок. Нарізаємо його маленькими шматочками. Викладаємо огірок на сир. Зверху малюємо майонезну сіточку.
- Натираємо на великій тертці відварені яйця. Поміщаємо їх на огірок. Злегка присолюємо. Цей шар також промазуємо майонезом. Відправляємо майбутній салат у холодильник на 15 хвилин.
- Очищаємо картоплю. За допомогою фігурного пристрою вирізаємо з нього круглі бочечки. Нарізаємо їх на тонкі кружечки.
- Розігріваємо в каструлі соняшникову олію. Поміщаємо в неї заготовки з картоплі. Обсмажуємо їх у фритюрі на сильному вогні до золотистого кольору.
- Дістаємо картопляні кружечки за допомогою шумівки. Викладаємо їх на тарілку, застелену паперовим рушником. Він вбере в себе надлишок олії.
- Дістаємо форму із холодильника. Прикладаємо тарілку та перевертаємо її. Покриваємо верх та боки салату майонезом. Зверху викладаємо картопляні кружечки. Відправляємо салат у холодильник на півгодини.
Ваші гості будуть приємно здивовані, побачивши перед собою таку ошатну страву.