Хочеться відійти від класичного святкового меню? Оригінальний салат з маринованими грибами та шинкою поспішає на допомогу! 

Що ж потрібно використовувати як прикрасу для такої страви? Почнемо з досить простих інгредієнтів: мариновані гриби, салатне листя та помідорки чері. Також для декору закуски слід взяти хрумку солону соломку та сир сулугуні (кіскою). З цими продуктами страва виглядатиме шалено апетитно та ефектно.

Ошатний салат з маринованими грибами та шинкою: маленький нюанс

Для приготування такої закуски ми радимо взяти сиру моркву і натерти її на тертці. Коли салат трохи постоїть, овоч просочиться майонезом і стане ще смачнішим. Але якщо ви не хочете додавати моркву у сирому вигляді, можете її спершу відварити до готовності.

складові

  • Мариновані печериці 280 г
  • Яйце 4 шт.
  • Шинка 200 г
  • Морква 1 шт.
  • Яблуко 2 шт.
  • Плавлений сир 2 шт.
  • Майонез 150 г
  • Сіль за смаком
  • Помідори черрі 4 шт.
  • Опеньки 5 штук.
  • Листя салату 2 шт.
  • Соломка 240 г
  • Сир сулугуні 30 г

Приготування

  1. Відваріть яйця круто. Натріть їх на великій тертці. Наріжте невеликими шматочками шинку. Натріть сиру моркву на тертці із дрібними отворами.
  2. Надішліть плавлені сирки в морозильну камеру на півгодини. Натріть їх на дрібній тертці.
  3. Добре промийте кисло-солодкі яблука. Очистіть їх від шкірки. Видаліть серцевину. Натріть яблука на великій тертці. Збризніть фрукти лимонним соком, щоб вони не потемніли.
    салат
  4. Відберіть кілька найкрасивіших маринованих грибів для прикраси салату. Інші печериці наріжте невеликими шматочками.
  5. Зберіть салат. Помістіть на таілку кулінарне кільце, діаметр якого 16 см. Викладіть перший шар із нарізаної шинки. Зверху намалюйте сіточку з майонезу.
  6. На м’ясо викладіть яблука. Рівномірно  їх розподіліть і злегка притисніть ложкою. Намалюйте зверху майонезну сіточку.
  7. Помістіть на фруктовий шар печериці. Змастіть їх майонезом. Зверху викладіть відварені яйця. Злегка присоліть їх. Утрамбуйте шар ложкою і намалюйте на ньому сіточку з майонезу.
    салат
  8. Помістіть зверху сиру моркву. Поступово її розподіліть і присоліть. Нанесіть сіточку з майонезу. Потім викладіть плавлені сирки.
  9. Підготуйте елементи декору. Покладіть соломку на обробну дошку. Укоротіть її ножем так, щоб вона була на 2 см вище за салат.
  10. Заберіть кулінарне кільце. Змастіть боки закуски майонезом, використовуючи ложку чи силіконову лопатку. Притисніть до салату соломку.
  11. Візьміть сир сулугуні. Розірвіть його на тонкі волокна. Зв’яжіть їх між собою, створюючи довгу мотузку. Обв’яжіть нею салат. Зайві хвостики обріжте.
    салат
  12. Промийте салатне листя. Обсушіть його і порвіть на невеликі шматочки. Викладіть листя салату, а також мариновані опеньки та печериці на верхівку закуски.
  13. Добре промийте помідори чері. Розріжте їх навпіл. Викладіть томати зверху на салат. За допомогою зубочистки намалюйте на помідорах білі крапки, імітуючи капелюшки мухоморів.

Такий цікавий метод декорування салату варто запам’ятати. Адже за допомогою хрумкої соломки та сиру сулугуні можна прикрасити різні закуски. Цей декор будь-яку страву зробить святковим та неймовірно красивим. Чи сподобався вам рецепт такого оригінального салату з маринованими грибочками?