Ситний салат з відвареною куркою і чорнослив просто вражає своїм вдалим поєднанням смаків. Якщо ви не знаєте, що ж подати на закусочний стіл, Ця страва зможе вас виручити.
Заздалегідь вам необхідно лише відварити яйця та м’ясо. Для приготування салату ви можете брати будь-яку частину курки. Це може бути як грудинка, так і філе стегна. Останній варіант – ідеальний вибір, адже таке м’ясо максимально соковите.
Як приготувати смачний салат з відвареною куркою та чорносливом
М’який чорнослив не потребує замочування. Якщо ж вам потрапив твердий сухофрукт, його варто залити гарячою водою та залишити на кухні на 20 хвилин. Після цього чорнослив стане набагато м’якшим і смачнішим.
складові:
- Куряча грудка 350 г
- Чорнослив 150 г
- Огірки 400 г
- Яйце 5 штук.
- Майонез за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Відварюємо курку в трохи підсоленій воді до готовності. Даємо їй повністю охолонути в каструлі з бульйоном (для більшої соковитості).
- Відварюємо яйця круто. Охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо яйця тонкою соломкою.
- Добре промиваємо огірки. Нарізаємо також соломкою . Додаємо огірки до яєць.
- Промиваємо чорнослив теплою водою. Просушуємо його паперовими рушниками. Нарізаємо чорнослив тонкою соломкою. Додаємо його до решти інгредієнтів.
- Розбираємо куряче м’ясо на волокна. Всипаємо його до нарізаних огірків, яєць та чорносливу. Все перчимо і підсолюємо.
- Заправляємо салат майонезом. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
Стояти у холодильнику цьому салату не потрібно. Закуска готова після з’єднання всіх інгредієнтів. До речі, якщо ви хочете зробити такий салат з курочкою та чорносливом ще смачнішим, візьміть трохи волоських горіхів. Очистіть їх від шкаралупи і порубайте ножем. Потім додайте подрібнені горішки до решти інгредієнтів і добре все перемішайте.