Ситний салат з відвареною куркою і чорнослив просто вражає своїм вдалим поєднанням смаків. Якщо ви не знаєте, що ж подати на закусочний стіл, Ця страва зможе вас виручити.

Заздалегідь вам необхідно лише відварити яйця та м’ясо. Для приготування салату ви можете брати будь-яку частину курки. Це може бути як грудинка, так і філе стегна. Останній варіант – ідеальний вибір, адже таке м’ясо максимально соковите.

Як приготувати смачний салат з відвареною куркою та чорносливом

М’який  чорнослив не потребує замочування. Якщо ж вам потрапив твердий сухофрукт, його варто залити гарячою водою та залишити на кухні на 20 хвилин. Після цього чорнослив стане набагато м’якшим і смачнішим.

складові:

  • Куряча грудка 350 г
  • Чорнослив 150 г
  • Огірки 400 г
  • Яйце 5 штук.
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Відварюємо курку в трохи підсоленій воді до готовності. Даємо їй повністю охолонути в каструлі з бульйоном (для більшої соковитості).
  2. Відварюємо яйця круто. Охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо яйця тонкою соломкою.
    салат
  3. Добре промиваємо огірки. Нарізаємо також соломкою . Додаємо огірки до яєць.
  4. Промиваємо чорнослив теплою водою. Просушуємо його паперовими рушниками. Нарізаємо чорнослив тонкою соломкою. Додаємо його до решти інгредієнтів.
    салат
  5. Розбираємо куряче м’ясо на волокна. Всипаємо його до нарізаних огірків, яєць та чорносливу. Все перчимо і підсолюємо.
  6. Заправляємо салат майонезом. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
    салат

Стояти у холодильнику цьому салату не потрібно. Закуска готова після з’єднання всіх інгредієнтів. До речі, якщо ви хочете зробити такий салат з курочкою та чорносливом ще смачнішим, візьміть трохи волоських горіхів. Очистіть їх від шкаралупи і порубайте ножем. Потім додайте подрібнені горішки до решти інгредієнтів і добре все перемішайте.