Візьміть консервовану рибку в олії для закуски, яка куди оригінальніша за класичну «Мімозу». Також ви можете заздалегідь відварити рис та яйця, щоб заощадити час на приготуванні такої страви.

Як приготувати салат зі скумбрією та рисом

Промазувати шари салату слід майонезом. Щоб не переборщити з його кількістю, радимо робити тоненьку сіточку.

складові:

  • Скумбрія в олії 350 г
  • Рис 80 г
  • Яйце 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Огірки 2 шт.
  • кріп 0,5 пуч.
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія 2 ст. л.

Приготування:

  1. Зливаємо з  банки з| консервованою скумбрією масло. Нарізаємо рибу невеликими довільними шматочками. Викладаємо їх на тарілку. Зверху малюємо сіточку з майонезу.
    салат
  2. Відварюємо рис у воді до готовності, дотримуючись інструкцій на упаковці. Відкидаємо його на друшляк і охолоджуємо.
  3. Викладаємо рис на скумбрію, рівномірно його розподіляючи. Перчимо і солимо цей шар. Потім робимо майонезну сіточку.
  4. Промиваємо свіжий кріп. Дрібно його нарізаємо. Беремо невелику кількість зелені та присипаємо нею відварений рис.
  5. Чистимо  свіжі огірки від шкірки. Нарізаємо їх соломкою. Викладаємо огірки на кріп. Змащуємо все майонезом.
    салат
  6. Чистимо  ріпчасту цибулю та моркву. Натираємо їх на тертці. Обсмажуємо овочі на розігрітій сковороді протягом кількох хвилин до м’якості.
  7. Поміщаємо на шар з огірками  охолоджені моркву та цибулю, намагаючись їх рівномірно розподілити. Знову малюємо майонезну сіточку.
    салат
  8. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх та натираємо на тертці з дрібними отворами. Викладаємо яйця на обсмажені овочі.
  9. Прикрашаємо салат кропом, що залишився. Відправляємо його в холодильник на 1 годину для просочення. Готово!

Найвдаліше поєднання смаків у такому ароматному салаті зробить його королем закусочного столу. У цьому не може бути жодних сумнівів.