Всім відомо, з чого складається класичний вінегрет, який заправляється олією. Наша редакція вирішила відійти від його традиційного варіанту і приготувати щось оригінальніше. Розповідаємо, чим особливий вінегрет з копченою рибою і чому йому варто віддати перевагу.
По-перше, до складу нового варіанта всіма улюбленої нами закуски входить копчена мойва. Вона робить смак страви набагато яскравішою та цікавішою. По-друге, у процесі приготування не використовуються солоні огірочкищо відрізняє салат від класичного. По-третє, заправляється страва не олією, а майонезом. Завдяки цьому воно виходить ситніше.
Як приготувати нетрадиційний вінегрет із копченою рибою
Готуючи салат за цим рецептом, ви можете замінити оселедець будь-якою копченою рибою. Необов’язково брати з цією метою мойву. Але з нею закуска вийде в міру солоною, дуже ароматною та незвичайною на смак.
складові
- Мойва 300 г
- Буряк 300 г
- Картопля 350 г
- Морква 170 г
- Зелена цибуля 30 г
- Майонез 3 ст. л.
Приготування
- 1Добре промийте картоплю і моркву. Помістіть в одну каструлю і відправте на вогонь. Варіть овочі протягом 20 хвилин після закипання.
- 2Вимийте буряки. Залийте її водою. Надішліть каструлю з коренеплодом на плиту. Варіть протягом 60-90 хвилин (до готовності).
- 3Остудіть овочі. Очистіть їх від шкірки. Наріжте буряк, моркву та картопля на невеликі кубики (однакового розміру).
- 4Промийте зелену цибулю під проточною водою. Просушіть його. Наріжте цибулю невеликими кільцями.
- Почистіть копчену мойву. Відокремте голову. Вийміть хребтову кістку і всі начинки. Видаліть хвіст. Зніміть шкіру. Наріжте рибне філе маленькими шматочками.
- У глибокій ємності з’єднуємо моркву, картоплю та коренеплід. Додайте зелену цибулю та мойву. Заправте салат майонезом. Акуратно перемішайте усі інгредієнти. Готово!
Радимо не додавати відразу всю зелену цибулю в салат. Залишіть трішки, щоб прикрасити верх вінегрету і зробити закуску красивіше. Як вам така ідея приготування салату? Розкажіть у коментарях, чи наважитеся ви оселедець замінити копченою мойвою, а соняшникова олія — майонезом.