Всім відомо, з чого складається класичний вінегрет, який заправляється олією. Наша редакція вирішила відійти від його традиційного варіанту і приготувати щось оригінальніше. Розповідаємо, чим особливий вінегрет з копченою рибою і чому йому варто віддати перевагу.

По-перше, до складу нового варіанта всіма улюбленої нами закуски входить копчена мойва. Вона робить смак страви набагато яскравішою та цікавішою. По-друге, у процесі приготування не використовуються солоні огірочкищо відрізняє салат від класичного. По-третє, заправляється страва не олією, а майонезом. Завдяки цьому воно виходить ситніше.

Як приготувати нетрадиційний вінегрет із копченою рибою

Готуючи салат за цим рецептом, ви можете замінити оселедець будь-якою копченою рибою. Необов’язково брати з цією метою мойву. Але з нею закуска вийде в міру солоною, дуже ароматною та незвичайною на смак.

складові

  • Мойва 300 г
  • Буряк 300 г
  • Картопля 350 г
  • Морква 170 г
  • Зелена цибуля 30 г
  • Майонез 3 ст. л.

Приготування

  1. 1Добре промийте картоплю і моркву. Помістіть в одну каструлю і відправте на вогонь. Варіть овочі протягом 20 хвилин після закипання.
  2. 2Вимийте буряки. Залийте її водою. Надішліть каструлю з коренеплодом на плиту. Варіть протягом 60-90 хвилин (до готовності).
    вінегрет
  3. 3Остудіть овочі. Очистіть їх від шкірки. Наріжте буряк, моркву та картопля на невеликі кубики (однакового розміру).
  4. 4Промийте зелену цибулю під проточною водою. Просушіть його. Наріжте цибулю невеликими кільцями.
    вінегрет
  5. Почистіть копчену мойву. Відокремте голову. Вийміть хребтову кістку і всі начинки. Видаліть хвіст. Зніміть шкіру. Наріжте рибне філе маленькими шматочками.
  6. У глибокій ємності з’єднуємо моркву, картоплю та коренеплід. Додайте зелену цибулю та мойву. Заправте салат майонезом. Акуратно перемішайте усі інгредієнти. Готово!
    вінегрет

Радимо не додавати відразу всю зелену цибулю в салат. Залишіть  трішки, щоб прикрасити верх вінегрету і зробити закуску красивіше. Як вам така ідея приготування салату? Розкажіть у коментарях, чи наважитеся ви оселедець замінити копченою мойвою, а соняшникова олія — майонезом.