Якщо ви раніше ще ніколи не готували салат, який своїм зовнішнім виглядом більше нагадує солодку страву  , ми це швидко виправимо. Пропонуємо вам подати на вечерю шикарний закусочний торт зі шпинатом та грибами. Ваші рідні будуть в захваті  від  такої краси.

Складається дана закуска з грибного та шпинатного коржів. А її серединка – ніжні рулетики з начинкою з сиру. Це поєднання настільки вдале, що потім готувати якусь іншу закуску немає абсолютно ніякого бажання.

закуска

Як приготувати торт із шпинатом?

Коли ви дістанете шпинатний бісквіт із деко, відокремте його від пергаменту. Потім накрийте його пекарським папером та вологим рушником. Завдяки цьому корж не підсохне, і у вас не виникне труднощів із формуванням рулету з такого бісквіту.

складові:

  • Яйце 11 шт.
  • Печериці 100 г
  • Панірувальні сухарі 0,5 скл.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Вершкове масло 1 ст. л.
  • Шпинат 80 г
  • Пшеничне борошно 0,5 скл.
  • Винний оцет 1 ч. л.
  • Сир 500 г
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Консервований горошок 250 г
  • Петрушка 0,5 пуч.
  • Йогурт 200 г
  • Часник 2 зуб.

Приготування:

  1. Готуємо грибну основу. Дрібно нарізаємо печериці. У глибокій ємності збиваємо 6 яєць із 0,5 ч. л. солі до пишної маси. Додаємо 1 ч. л. розпушувача та панірувальні сухарі.
    закуска
  2. Всипаємо до яєчної суміші подрібнені печериці та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
  3. Виливаємо отриману масу у форму для випікання діаметром 21 см. Перед цим змащуємо її дно та боки вершковим маслом, а потім присипаємо сухарями. Рівняємо грибну масу. Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
  4. Робимо шпинатний корж. Беремо 5 яєць. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо яєчні білки з 0,25 ч. л. солі до піків. В окремій ємності з’єднуємо жовтки з розпушувачем та винним оцтом. Збиваємо їх.
  5. Вливаємо суміш із жовтків до білків. Промиваємо шпинат. Подрібнюємо його за допомогою блендера. Додаємо шпинат до яєць. Акуратно перемішуємо. Потім вводимо до шпинатної суміші пшеничне борошно. Перемішуємо до однорідності.
    закуска
  6. Застилаємо пергаментом круглу форму для випікання, діаметр якої 21 см, а також лист розміром 17 на 28 см. Виливаємо в них тісто. Рівняємо його. Відправляємо форму і лист у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
  7. Робимо начинку для шпинатних рулетиків. Промиваємо під проточною водою петрушку. Подрібнюємо її. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Промиваємо болгарський перець. Видаляємо насіння. Нарізаємо перчик дрібними шматочками.
  8. У глибоку ємність викладаємо сир. Додаємо до нього натуральний густий йогурт. Всипаємо зелень, часник та болгарський перець. Зливаємо з-під консервованого горошку рідину. Додаємо його до решти інгредієнтів.
    закуска
  9. Всипаємо до цієї суміші сіль та перець за смаком. Перемішуємо до однорідної маси. Викладаємо на прямокутний шпинатний корж більшу частину сирної начинки. Загортаємо в рулет. Розрізаємо його на менші рулетики.
  10. Формуємо салат-торт. Викладаємо на тарілку грибну основу. Зверху поміщаємо половину від сирної начинки що лишилася. Поступово її розподіляємо. Потім викладаємо шпинатні рулетики, розміщуючи їх досить щільно.
  11. Зверху знову все змащуємо сирною масою. Потім викладаємо круглий корж зі шпинатного тіста. Злегка його притискаємо. Відправляємо закуску на 1 годину  в холодильник для просочення.

Ну, хіба не шедевральна закуска? Якщо вам дуже  сподобався цей рецепт, не чекайте на якесь особливе свято. Спробуйте приготувати такий оригінальний салат-торт на  вихідних.