Тим, хто намагається харчуватися правильно і збалансовано, буде корисно знати, як готується соковитий хек з картоплею. Готувати кляр для риби, а потім смажити її та овочевий гарнір на великій кількості олії не треба.

Ви можете смачно та швидко запекти картоплю з пряним хеком. Для цього візьміть найпростіший набір спецій: сіль, чорний мелений перець та сушений часник. Їх буде достатньо для надання страві потрібного аромату та смаку.

Як готується соковитий хек з картоплею у духовці

Обов’язково зробіть молочно-сирний соус в якому запікатиметься гарнір разом з рибою. Готується він легко. Головне – розподіліть цю заливку рівномірно по всій страві. Тоді і картопля буде дуже смачною, і філе хека — дуже ніжним.

складові

  • Хек 500 г
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Часниковий порошок 1 ч. л.
  • Яйце 3 шт.
  • Молоко 0,5 скл.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Твердий сир 100 г

Приготування

  1. Філе хека нарізаємо на шматочки середнього розміру. Поміщаємо рибу у велику ємність. Всипаємо сіль, чорний перець та сушений часник. Перемішуємо все. Залишаємо рибу на 15 хвилин.
  2. Чистимо цибулю. Нарізаємо її  півкільцями. Викладаємо цибулю у форму для випікання, дно та боки якої змащені олією. Поступово її розподіляємо.
    хек
  3. Чистимо  картоплю від шкірки. Нарізаємо тонкими слайсами. Викладаємо картоплю на шар із цибулі. Солимо її і перчимо.
  4. Викладаємо хек на картопля, рівномірно його розподіляючи. Посипаємо філе приправою для риби.
  5. Готуємо заливку. Вбиваємо в миску яйця. Додаємо сметану. Вливаємо молоко. Добре перемішуємо всі інгредієнти, використовуючи віночок.
    хек
  6. Натираємо на тертці твердий сир. Додаємо його до яєчно-молочної суміші. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо до однорідної консистенції.
  7. Заливаємо отриманою сумішшю овочі з рибою. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
    хек
  8. Потім накриваємо картоплю і рибу  фольгою. Відправляємо  форму ще на 20-25 хвилин у духовку. Готово!

Можете подавати цю страву прямо у формі на стіл. Помістіть її на дерев’яну обробну дошку посередині столу. Така презентація виглядатиме красиво та по-домашньому.