Смажені курячі шлуночки з цибулею – це, звісно, ​​смачно. Але є страва з цього субпродукту – набагато смачніша за  таку просту закуску.

Невелика підказка. Щоб котлети із субпродукту не вийшли жорсткими ,пропустіть курячі шлунки через м’ясорубку двічі або тричі. Одного разу недостатньо для отримання необхідної консистенції фаршу.

котлети

Як приготувати котлети з курячих шлуночків на сковороді.

Надати соковитість та ніжність страві допоможе спеціальна заливка. Готувати  її практично так , як і соус бешамель. Нам знадобиться молоко, трохи вершкового масла та борошна, а також мускатний горіх (на кінчику ножа).

складові:

  • Курячі шлунки 900 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Хліб 40 г
  • Яйце 1 шт.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Молоко 300 мл
  • Вершкове масло 40 г
  • Пшеничне борошно 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Мускатний горіх 1 тріска.
  • Паприка 0,5 ч. л.
  • Панірувальні сухарі за смаком

Приготування:

  1. Ретельно промиваємо під проточною водою курячі шлунки. Обсушуємо їх за допомогою паперового рушника. Пропускаємо шлунки через м’ясорубку (2 рази).
  2. Замочуємо хліб у воді. Очищаємо цибулю і часник. Пропускаємо овочі через м’ясорубку. Віджимаємо хліб від вологи. Додаємо його і цибулю з часником у миску з фаршем.
    котлети
  3. Також всипаємо до сполучених продуктів сіль, чорний мелений перець та мелену паприку. Вбиваємо яйце. Добре перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
  4. Накриваємо ємність із фаршем харчовою плівкою. Забираємо на 15 хвилин у холодильник. Потім формуємо з фаршу котлети бажаної форми.
  5. Обвалюємо заготовки в панірувальних сухарях з усіх боків. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній заготовки до рум’яності з обох боків.
    котлети
  6. Готуємо соус. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло. Додаємо до нього неповну ложку борошна. Перемішуємо все. Тримаємо на вогні протягом 2 хвилин.
  7. Потім додаємо  сіль, чорний перець і мускатний горіх. Знову перемішуємо. Вливаємо молоко. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
  8. Доводимо соус до кипіння. Як тільки він почне густіти, заливаємо котлети, що знаходяться в сковороді. Накриваємо кришкою. Тушкуємо  їх протягом 25-30 хвилин на невеликому вогні.

Викладіть готові котлетки із курячих шлунків на тарілку. Щедро полийте їх ніжним соусом. Потім прикрасьте страву рубаною зеленню.