Ароматна куряча грудка по-китайськи точно поповнить список ваших улюблених страв. Приготувавши її  ви не пошкодуєте.

Дотримуючись детальної інструкції, ви зможете отримати «оксамитову» курку в апетитному соусі з кунжутом. На це піде не більше півгодини. Погодьтеся, 30 хвилин – не так вже й багато для приготування надзвичайно смачної м’ясної страви.

Як готується соковита куряча грудка по-китайськи

Роблячи соус для курочки, Пам’ятайте про те, що мед – обов’язковий його інгредієнт. Завдяки соусу м’ясо матиме гостро-солодкий смак. Жоден покупний соус не дасть такого розкішного результату. У цьому ви можете навіть не вагатися.

складові:

  • Куряча грудка 600 г
  • Соєвий соус 5 ст. л.
  • Лимонний сік 2 ст. л.
  • Яєчні білки 1 шт.
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Мед 1 ч. л.
  • Кунжут 1 ст. л.
  • Соняшникова олія 4 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Ретельно промийте м’ясо під проточною водою. Обсушіть його добре. Наріжте грудку невеликими шматочками. Помістіть  у глибоку ємність.
  2. Влийте до м’яса 1 ст. л. лимонного соку і таку ж кількість соєвого соусу. Додайте  яєчний білок. Всипте крохмаль та чорний мелений перець. Ретельно перемішайте.
    курка
  3. Покрийте маринадом кожен шматочок м’яса. Залиште його на 30 хвилин за кімнатної температури.
  4. Приготуйте соус. У миску влийте соєвий соус, що залишився, і лимонний сік. Всипте кунжут. Додйте  мед. Добре все перемішайте до однорідної суміші.
    курка
  5. Розігрійте сковороду із олією. Обсмажте на ній курку до золотистого кольору з двох сторін. Потім зменшіть вогонь до помірного.
  6. Влийте до курки пікантний соус. Ретельно перемішайте. Обсмажуйте м’ясо ще дві хвилини. Готово!
    курка

Їжте курячу грудку, поки вона гаряча. Також за бажання доповніть її ароматними овочами. Для цього добре промийте болгарський перець. Видаліть його насіння, а також плодоніжку. Наріжте соломкою. Промийте зелену цибулю. Наріжте  кільцями. Всипте овочі до курячої грудки за 5 хвилин до кінця приготування. В результаті у вас вийде максимально соковита та ароматна страва, яка виглядає яскраво та апетитно.