Вже втомилися від яєчні та бутербродів вранці? Рекомендуємо приготувати на сніданок дещо цікавіше. Ароматний лаваш із фаршем на сковороді — саме те, що треба.

Як начинку можна використовувати абсолютно все. Можна надати цій страві смак бургера. Для цього вам необхідний фарш, сир, трохи цибулі, листя салату, а також солоний огірок. Результат буде дивовижним!

лаваш

Як приготувати лаваш із фаршем на сковороді

Перед початком формування страви лаваш необхідно обрізати діаметром вашої сковороди. До речі, ви можете придбати одразу круглі заготівлі . Купуйте лаваш, призначений для приготування тортильї. В цьому випадку обрізати його не доведеться.

складові:

  • Лаваш 4 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Листя салату за смаком
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Коріандр за смаком
  • Майонез 4 ст. л.
  • Кетчуп 4 ст. л.
  • Вершкове масло за смаком
  • Курячий фарш 500 г
  • Твердий сир 120 г

Приготування:

  1. Обрізаємо лаваш діаметром сковороди. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо.
  2. У глибокій ємності з’єднуємо м’ясний фарш із цибулею. Додаємо сіль, чорний перець та мелений коріандр. Перемішуємо до однорідності.
  3. Поділяємо м’ясну начинку на 4 частини. Викладаємо одну частину фаршу на круглу заготовку з лаваша, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.
    лаваш
  4. Розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Викладаємо на неї лаваш фаршем донизу. Обсмажуємо на помірному вогні протягом 3-5 хвилин.
  5. В окремій ємності з’єднуємо майонез та кетчуп. Добре їх перемішуємо. Нарізаємо сир тонкими платівками.
  6. Перевертаємо лаваш та змащуємо його соусом. Викладаємо зверху сир. Збільшуємо трохи нагрівання і накриваємо лаваш кришкою.
    лаваш
  7. Промиваємо листя салату. Нарізаємо їх невеликими шматочками. Викладаємо частину листя на сир, що розплавився. Складаємо лаваш удвічі та знімаємо його зі сковороди.

Виконайте ті ж дії з інгредієнтами, що залишилися. Так у вас вийде чотири порції соковитого лаваша! Під час приготування цієї страви ви можете замінити майонез і кетчуп, наприклад, саморобним томатним соусом з прянощами. Тоді ваш сніданок вийде ще ароматнішим. Не бійтеся експериментувати!