Рекомендуємо скуштувати м’ясо з овочевим гарніром не в рукаві. Використовуйте для цього більш оригінальний спосіб. Як же незвичайно та смачно приготувати м’ясо з картоплею в духовці ?

Якщо ви хочете приємно здивувати всіх під час вечері, подайте до столу філіжанки з ароматним наповненням. Запікайте прямо в них пряний фарш з картоплею .

м'ясо з картоплею

Як оригінально приготувати м’ясо з картоплею в духовці

Для більш ніжного смаку даної страви радимо зробити  дуже вдалий соус на основі натурального йогурту. Беріть цей кисломолочний продукт без різних добавок та ароматизаторів у складі.

складові:

  • Картопля 6 шт.
  • Свинячий фарш 400 г
  • Твердий сир 150 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Панірувальні сухарі 2 ст. л.
  • Сіль 3,5 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Петрушка 0,25 пуч.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Яйце 5 штук.
  • Соняшникова олія 6 ст. л.
  • Йогурт 1 скл.
  • кріп 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно 0,5 ст. л.

Приготування:

  1. Очистіть картоплю від шкірки. Покладіть її в каструлю. Залийте  водою та додайте сіль. Відваріть  до повної готовності. Потім приберіть з плити і злийте рідину.
    м'ясо з картоплею
  2. Очистіть цибулю. Натріть її на тертці з дрібними отворами. Пропустіть очищений часник через прес. Додайте його і цибулю у глибоку ємність до свинячого фаршу.
  3. Добре промийте петрушку. Подрібніть її. Додайте  петрушку і 1 яйце до м’яса. Всипте панірувальні сухарі, мелену паприку, сіль, перець і 1,5 ч. л. солі.
  4. Влийте у фарш 4 ст. л. олії. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Викладіть фарш у чашки, дно та стінки яких змащені олією. Поступово розподіліть м’ясо руками.
    м'ясо з картоплею
  5. Натріть на тертці твердий сир. Посипте ним  м’ясо. Зверху на натертий сир викладіть по одній відвареній картоплині в кожну чашку.
  6. Приготуйте соус. У миску вбийте 4 яйця. Додайте натуральний йогурт, пшеничне борошно та 1 ч. л. солі. Добре все збийте, використовуючи ручний віночок.
  7. Промийте під проточною водою свіжий кріп. Обсушіть  його. Дрібно наріжте зелень. Всипте її в соус. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної суміші.
    м'ясо з картоплею
  8. Полийте соусом картоплю, викладену в чашки. Поставте чашки на лист. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

Цю страву слід подавати до столу, поки вона гаряча.Дуе  смачна трапеза на вас чекає з таким смаком.