Рекомендуємо скуштувати м’ясо з овочевим гарніром не в рукаві. Використовуйте для цього більш оригінальний спосіб. Як же незвичайно та смачно приготувати м’ясо з картоплею в духовці ?
Якщо ви хочете приємно здивувати всіх під час вечері, подайте до столу філіжанки з ароматним наповненням. Запікайте прямо в них пряний фарш з картоплею .
Як оригінально приготувати м’ясо з картоплею в духовці
Для більш ніжного смаку даної страви радимо зробити дуже вдалий соус на основі натурального йогурту. Беріть цей кисломолочний продукт без різних добавок та ароматизаторів у складі.
складові:
- Картопля 6 шт.
- Свинячий фарш 400 г
- Твердий сир 150 г
- Цибуля 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Панірувальні сухарі 2 ст. л.
- Сіль 3,5 ч. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Петрушка 0,25 пуч.
- Паприка 1 ч. л.
- Яйце 5 штук.
- Соняшникова олія 6 ст. л.
- Йогурт 1 скл.
- кріп 1 ст. л.
- Пшеничне борошно 0,5 ст. л.
Приготування:
- Очистіть картоплю від шкірки. Покладіть її в каструлю. Залийте водою та додайте сіль. Відваріть до повної готовності. Потім приберіть з плити і злийте рідину.
- Очистіть цибулю. Натріть її на тертці з дрібними отворами. Пропустіть очищений часник через прес. Додайте його і цибулю у глибоку ємність до свинячого фаршу.
- Добре промийте петрушку. Подрібніть її. Додайте петрушку і 1 яйце до м’яса. Всипте панірувальні сухарі, мелену паприку, сіль, перець і 1,5 ч. л. солі.
- Влийте у фарш 4 ст. л. олії. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Викладіть фарш у чашки, дно та стінки яких змащені олією. Поступово розподіліть м’ясо руками.
- Натріть на тертці твердий сир. Посипте ним м’ясо. Зверху на натертий сир викладіть по одній відвареній картоплині в кожну чашку.
- Приготуйте соус. У миску вбийте 4 яйця. Додайте натуральний йогурт, пшеничне борошно та 1 ч. л. солі. Добре все збийте, використовуючи ручний віночок.
- Промийте під проточною водою свіжий кріп. Обсушіть його. Дрібно наріжте зелень. Всипте її в соус. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної суміші.
- Полийте соусом картоплю, викладену в чашки. Поставте чашки на лист. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Цю страву слід подавати до столу, поки вона гаряча.Дуе смачна трапеза на вас чекає з таким смаком.