Запечена скумбрія з скибочками лимона та зеленню – усіма улюблена класика, якої фанати риби практично не зраджують. А що, якщо віддати перевагу свіжішому рецепту, який гарантує не менш смачний результат? Соковита скумбрія у сметанно-гірчичному соусі готова затьмарити цю класичну страву.

Завдяки пікантному маринаду із соєвим соусом рибка виходить дуже пряна. Вона має просто чудовий аромат. Пахне запечена скумбрія справді фантастично!

Соковита скумбрія в сметанно-гірчичному соусі: як її запекти

Щоб смак рибки був дуже цікавим, радимо додати до маринаду два види гірчиці: класичну гостру, а також дижонську (у зернах) Такий дует зробить рибну страву  неперевершеною.

складові:

  • Скумбрія 2 шт.
  • Цибуля 350 г
  • Сметана 100 г
  • Діжонська гірчиця 1 ч. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Соєвий соус 1 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Суміш перців за смаком

Приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо соєвий соус. Додаємо до нього сметану жирністю 20% та гірчицю (звичайну і в зернах). Всипаємо сіль та суміш перців. Перемішуємо всі інгредієнти віночком до однорідної консистенції.
  2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю в ємність із готовим соусом. Добре все перемішуємо.
    скумбрія
  3. Видаляємо голову та хвіст риби. Розрізаємо скумбрію у районі живота. Видаляємо всі нутрощі ,  а також чорну плівку. Нарізаємо скумбрію порційними шматочками (товщиною не більше 2 см).
  4. Поміщаємо рибу в сметанно-гірчичний соус до цибулі. Знову акуратно перемішуємо всі інгредієнти. Залишаємо рибу маринуватися за кімнатної температури протягом півгодини.
    скумбрія
  5. Викладаємо замариновану цибулю у форму для випікання, змащену олією. Зверху розміщуємо рибні шматочки, рівномірно їх розподіляючи.
  6. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо форму для запікання на 30 хвилин. Готово!
    скумбрія

Радимо обов”язково приготувати рибку, впевнені цей рецепт вам точно сподобається.