Запечена скумбрія з скибочками лимона та зеленню – усіма улюблена класика, якої фанати риби практично не зраджують. А що, якщо віддати перевагу свіжішому рецепту, який гарантує не менш смачний результат? Соковита скумбрія у сметанно-гірчичному соусі готова затьмарити цю класичну страву.
Завдяки пікантному маринаду із соєвим соусом рибка виходить дуже пряна. Вона має просто чудовий аромат. Пахне запечена скумбрія справді фантастично!
Соковита скумбрія в сметанно-гірчичному соусі: як її запекти
Щоб смак рибки був дуже цікавим, радимо додати до маринаду два види гірчиці: класичну гостру, а також дижонську (у зернах) Такий дует зробить рибну страву неперевершеною.
складові:
- Скумбрія 2 шт.
- Цибуля 350 г
- Сметана 100 г
- Діжонська гірчиця 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Суміш перців за смаком
Приготування:
- У глибоку ємність вливаємо соєвий соус. Додаємо до нього сметану жирністю 20% та гірчицю (звичайну і в зернах). Всипаємо сіль та суміш перців. Перемішуємо всі інгредієнти віночком до однорідної консистенції.
- Очищаємо цибулю. Нарізаємо її тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю в ємність із готовим соусом. Добре все перемішуємо.
- Видаляємо голову та хвіст риби. Розрізаємо скумбрію у районі живота. Видаляємо всі нутрощі , а також чорну плівку. Нарізаємо скумбрію порційними шматочками (товщиною не більше 2 см).
- Поміщаємо рибу в сметанно-гірчичний соус до цибулі. Знову акуратно перемішуємо всі інгредієнти. Залишаємо рибу маринуватися за кімнатної температури протягом півгодини.
- Викладаємо замариновану цибулю у форму для випікання, змащену олією. Зверху розміщуємо рибні шматочки, рівномірно їх розподіляючи.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо форму для запікання на 30 хвилин. Готово!
Радимо обов”язково приготувати рибку, впевнені цей рецепт вам точно сподобається.