Соус  універсальний: ідеально поєднується з куркою, рибою, будь-яким м’ясом чи гарніром. У нашій родині соус з волоських горіхів йде як обов’язкове доповнення до шашлику.

Також його можна просто намазати на лаваш чи підсмажені скибочки хліба – дуже смачно і ситно виходить! Впевнена, що, скуштувавши цей горіховий соус одного разу, ви захочете готувати його знову і знову.

смаження горіхів

Соус з волоських горіхів: нюанси приготування

Цей соус – знахідка для гурманів Він буквально зачаровує своїм горіховим смаком та пряним ароматом з нотками часнику. Перед приготуванням горіхи рекомендую обсмажити на сухій сковороді. Це додасть їм пікантності смаку. Зелень з лимонним соком додає нашому соусу особливої ​​свіжості та яскравості. Якщо ви не великий шанувальник кінзи, замініть її на петрушку.

складові:

  • Волоські горіхи 150 г
  • Сіль за смаком
  • Лимонний сік 1 ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Кінза 1 пуч.
  • Шафран 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Вода 80 мл

Приготування:

  1. Візьміть чашу блендера і відправте туди  горіхи. Перебийте їх до кашки. Обсмажте горіхи на сухій сковороді заздалегідь – це надасть готовому соусу більш насиченого смаку. Влийте лимонний сік.
    подрібнення горіхів
  2. Поступово додавайте  шафран, хмелі-сунелі, мелений коріандр та пару дрібок  солі.
  3. Додати часник і свіжу зелень кінзи. Поступово влийте воду і перебийте всю масу до отримання однорідної консистенції.
    приготування горіхового соусу
  4. Соус повинен вийти густим та насиченим. Кількість води залежить від того, якій консистенції соусу ви віддаєте перевагу. Якщо хочете густішу текстуру, використовуйте менше води. Якщо любите рідкіші соуси, додайте більше води.

І ось він, горіховий соус, який завоює смакові рецептори будь-кого! Особисто я з’їдаю його набагато швидше за м’ясо і будь-які інші страви. Такий ароматний і такий насичений. Неможливо зупинитись!