Лісові гриби, як і більшість господинь, я консервую. У такому вигляді їх просто можна додати до страви. Але з лисичками ситуація трохи інша: їх у наших краях дуже мало. Тому такі гриби я використовую першими, додаючи їх у голубці та інші домашні страви. Але найпростіше зі свіжих лисичок зварити суп. Рекомендую скористатися моїм рецептом.
Як приготувати суп з лисичками?
Головна перевага цього супу з лисичками, на мій погляд, це швидкість його приготування.
складові:
- Лисички 350 г
- Вода 1,2 л
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Вершкове масло 40 г
- Соняшникова олія 1,5 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сметана за смаком
Приготування:
- Лисички добре промийте під проточною водою. У разі потреби видаліть пошкоджені частини. Пересипте в каструлю і залийте водою. Варіть лісові гриби близько 20 хвилин, регулярно знімаючи піну шумівкою.
- Поки варяться гриби, очистіть овочі від шкірки. Картоплю та моркву наріжте . Додайте їх у каструлю до лисичок. Цибулю дрібно поріжте , обсмажте ї на олії.
- Злегка підсмажену цибулю додайте в каструлю з супом. Посоліть страву до смаку, додайте перець, лавровий лист і запашний перець, якщо бажаєте . Варіть ще 10 хвилин. У готовий суп додайте шматочок вершкового масла.