Лісові гриби, як і більшість господинь, я  консервую. У такому вигляді їх просто можна додати до страви. Але з лисичками ситуація трохи інша: їх у наших краях дуже мало. Тому такі гриби я використовую першими, додаючи їх у голубці та інші домашні страви. Але найпростіше зі свіжих лисичок зварити суп. Рекомендую скористатися моїм рецептом.

Як приготувати суп з лисичками?

грибний суп

Головна перевага  цього супу з лисичками, на мій погляд, це швидкість його приготування.

складові:

  • Лисички 350 г
  • Вода 1,2 л
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло 40 г
  • Соняшникова олія 1,5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сметана за смаком

Приготування:

  1. Лисички добре промийте під проточною водою. У разі потреби видаліть пошкоджені частини. Пересипте в каструлю і залийте водою. Варіть лісові гриби близько 20 хвилин, регулярно знімаючи піну шумівкою.суп з лисичками
  2. Поки варяться гриби, очистіть овочі від шкірки. Картоплю та моркву наріжте . Додайте їх у каструлю до лисичок. Цибулю  дрібно поріжте , обсмажте ї  на олії.
  3. Злегка підсмажену  цибулю додайте в каструлю з супом. Посоліть страву до смаку, додайте перець, лавровий лист і запашний перець, якщо бажаєте . Варіть ще 10 хвилин. У готовий суп додайте шматочок вершкового масла.простий суп з лисичками