М’ясо по-бургундському — традиційна французька страва, яка перекочувала з сільських столів у ресторани Мішлену. Яловичина по-бургундськи з грибами може прикрашати стіл будь-якої господині. Кожна впорається із її приготуванням.

Для приготування цієї страви  необхідно взяти каструлю з товстим дном. Справа в тому, що навіть у великій сковороді, де готувалося м’ясо з грудинкою, тушкувати таку страву буде не дуже зручно.

Як готується яловичина по-бургундськи з грибами

Під час обсмажування м’яса стежте за тим, щоб його шматочки були на відстані один від одного. Це дуже важливо. Оскільки якщо яловичину викласти на сковороду не в один шар або її просто буде занадто багато, вона почне тшкуватися , а не обсмажуватися. Цього допускати не можна, адже нам потрібно щоб утворилася на  м’ясі  ідеальна золотиста  скоринка.

складові:

  • Яловичина 1 кг
  • Бекон 120 г
  • Цибуля 400 г
  • Морква 300 г
  • Часник 6 зуб.
  • Печериці 400 г
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Цукор 0,5 ч. л.
  • Чорний перець (горошком) 5 штук.
  • Червоне вино 400 г
  • Вода 350 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно 1 ст. л.
  • Вершкове масло 20 г

Приготування

  1. Наріжте копчено-варену грудинку (бекон) на дрібні шматочки, а яловичину крупними шматочками. Очистіть цибулю та моркву. Наріжте  дрібно. Очистіть часник. Пропустіть через прес.
  2. На холодну сковороду викладіть бекон. Витопіть жир. Перекладіть бекон у миску. Покладіть на сковороду яловичину. Обсмажте її до золотистого кольору . Покладіть м’ясо до грудинки.
    яловичина
  3. У сковороду з жиром, що залишився, викладіть моркву і цибулю. Обсмажте їх до рум’яного стану. Додати 3 зуб. часнику. Перекладіть назад у сковороду м’ясо.
  4. Додайте томатну пасту та пшеничне борошно. Ретельно перемішайте. Готуйте вміст сковороди протягом 2-3 хвилин. Перекладіть все в каструлю з товстим дном або в казан.
    яловичина
  5. Залийте м’ясо червоним сухим вином та водою. Додайте лавровий лист, сіль, цукор та чорний перець. Добре перемішайте. Накрийте кришкою. Тушіть м’ясо протягом 2-4 годин (орієнтуйтеся на жорсткість своєї яловичини).
  6. Наріжте печериці пластинками. Розігрійте сковороду із вершковим маслом. Обсмажте на ній гриби із 3 зуб. часнику до повного випаровування вологи зі сковороди.
    яловичина
  7. Додайте печериці до яловичини. Акуратно перемішайте. Протушкуйте ще протягом 15 хвилин.

Соковите м’ясо, яке тане в роті, у густому винному соусі готове! Можете подавати його з картопляним пюре або з відвареним рисом. Будь-який з цих гарнірів чудово поєднується з яловичиною по-бургундськи.