Знаєте, апельсини у мене ще з дитинства асоціюються із зимовими святами. Ціла гора цитрусових завжди стояла посеред новорічного столу у будинку моїх батьків. А от дітей тепер таким не здивувати. Апельсиновому кексу в солодкій глазурі вони будуть раді набагато більше у будь- яку пору року.
Як приготувати апельсиновий кекс?
Така випічка готується дуже легко та відносно швидко. Я використовувала форму для кексів розміром 13 на 23 см. Враховуйте це при виборі ємності. З наведених нижче інгредієнтів у вас вийде приблизно 2 кг апельсинового кексу в глазурі. Погодьтеся, вистачить на чаювання для великої родини!
складові:
- Апельсин 2 шт.
- Пшеничне борошно 250 г
- Вершкове масло 180 г
- Цукор 150 г
- Сіль 1 дрібка
- Розпушувач 1 ч. л.
- Цукрова пудра 3 ст. л.
- Кокосова стружка 2 ч. л.
- Яйце 4 шт.
Приготування:
- У глибоку миску вбийте яйця. Додайте щіпку солі, цукор та міксером збийте інгредієнти в однорідну масу.З апельсинів зніміть цедру (тільки помаранчеву, біла гірчить).
- Вичавіть сік із апельсинів, 2 ст. л. залиште для глазурі. Решту соку і цедру перемістіть до яєчної суміші. Туди ж відправте розм’якшене вершкове масло. Збивайте масу міксером, поступово просіваючи в неї борошно та розпушувач.
- У вас має вийти тісто по консистенції як на оладки. Перелийте його у підготовлену форму для кексу, вистелену пергаментом. Випікайте кекс у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин.
- Готовність кексу перевіряйте дерев’яною шпажкою. Поки кекс допікається, зробіть глазур: змішайте цукрову пудру з 2 ст. л. апельсинового соку. Глазур’ю полийте готовий, трішки охолоджений , але ще теплий кекс.
Кекс до чаю готовий! Щоб зробити випічку більш святковою, посипте її кокосовою стружкою, прикрасьте цукатами або мигдальними пластівцями. Аромат кексу, після того, як ви дістанете його з духовки, буде більш ніжним і м’яким, ніж запах тіста. Смачного!