Існує велика кількість різновидів пляцків, особливо популярних у наш час. Українські фуд-блогери також діляться своїми рецептами цієї випічки. Ми вже публікували рецепт яблучно-шоколадного пляцку від Лілії Цвіт, а також «Пані Валевську». Сьогодні я розкажу про спосіб приготування повітряного бананово-кокосового пляцку.
Як приготувати пляцок «Бананова хмара».
Дивно, але для приготування «Бананової хмари» не потрібно мати жодного банана. Згідно з оригінальним рецептом, замість банана можна використати шар бананового пюре під безе – це також буде дуже смачно.
складові:
- Пшеничне борошно 1 скл.
- Кукурудзяний крохмаль 0,5 скл.
- Яйце 7 шт.
- Цукор 2,5 скл.
- Вершкове масло 250 г
- Молоко 0,7 л
- Цукрова пудра 150 г
- Кокосова стружка 200 г
- Лікер 0,5 ст. л.
- Вершковий пудинг 0,5 ст. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
Приготування:
- Насамперед приготуйте бісквіт. Для цього відокремте у п’яти яйцях білки від жовтків. Білки збийте до стійких піків. Постійно помішуючи, поступово додавайте 0,75 скл. цукру.
- Потім, не припиняючи помішувати, додайте по черзі яєчні жовтки. Просійте в миску 0,75 скл. борошна та 0,25 скл. крохмалю. Акуратно перемішайте тісто лопаткою. Форму розміром 20 на 30 см вистелить пергаментом.
- Перелийте тісто у форму і готуйте в розігрітій до 170 ° С духовці близько 30 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Поки готується бісквіт, зробіть крем. 3 яєчні жовтки змішайте з 1 скл. молока та 2 ст. л. борошна.
- Молоко, що залишилося, і 0,75 скл. цукру доведіть до кипіння. У киплячу суміш додайте яєчну масу. Доведіть до кипіння, постійно перемішуючи. Готовий крем накрийте кришкою та залиште до повного охолодження.
- М’яке вершкове масло збийте до повітряної маси. Поступово введіть в туди крем, перемішайте. У однорідну суміш повільно влийте лікер, додайте кокосову стружку. Знову перемішайте.
- Тепер приготуйте безе. 3 білки збийте в густу піну, додавши цукрову пудру. Наприкінці збивання додайте до білків лимонний сік та готовий банановий пудинг (інструкція на упаковці). Акуратно перемішайте.
- Перемістіть безе на лист, вистелений пергаментом, і готуйте в розігрітій до 120 ° С духовці близько 90 хвилин. Далі дайте безе охолонути. Потім починайте збирати торт.
- Розріжте бісквіт на 3 частини. Всі коржі просочіть лікером. Відкладіть у бік 5 столових ложок крему. Масу, що залишилася, розділіть навпіл. Викладіть першу половину крему на перший корж.
- Накрийте крем другим коржем. Далі йдуть крем та третій корж. Його перемажте 5 ст. л. крему, який перед цим залишили . Зверху покладіть безе. Охолодіть протягом 2 годин щонайменше.
Результат, я обіцяю, вам сподобається. Зрештою у вас вийде чудовий повітряний торт із трьома бісквітними коржами, заварним кремом та безе. Райський смак і чудовий вигляд!