Домашній банановий торт з маскарпоне – Це нескладний в приготуванні біоквіт з прослойками крему, що містить пюре стиглих бананів. За великим рахунком цей десерт не вимагає охолодження, який може зберігатися в холоді кілька днів. Важливо, щоб банани були стиглими, але не переспілими. В іншому випадку в крім залишаться шматочки і будуть помітні, та й сам крім не буде однорідним.

З перезрілими бананами крем виходить занадто рідким і вимагає додатково загустителя – желатину або великої кількості сиру. Але в цілому приготувати банановий торт нескладно, враховуючи те, що бікквіт можна спекти заздалегідь. Коржі можуть бути простими або з додаванням какао, шоколаду, горіхів. Цей торт ще й виглядає чудово, тому на святковому столі завжди посідає почесне місце.

готовий банановий торт

Банановий торт із маскарпоне: моменти приготування

Для випічки використовуйте круглу форму зі знімним дном діаметром 20-22 см. Примітно, що готова випічка виходить не особливо солодкою, з тонким смаком і ароматом стиглих бананів. Крім не темніє при зберіганні, залишаючись світлим досить довго. За бажанням можете використовувати більше рідкості для пропитки коржів. Також між коржами можете укладати тонко зрізані скибочки банана.

складові:

  • Яйце 8 шт.
  • Банан 4 шт.
  • Пшеничне борошно 195 г
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Цукор 1 скл.
  • Цукрова пудра 2 ст. л.
  • Сир маскарпоне 500 г
  • Вода 150 мл
  • Лікер 70 мл
  • Лимонний сік 3 ст. л.
  • Ванілін за смаком
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Вершкове масло 20 г

Приготування:

  1. Яйця повинні бути кімнатної температури. Змішайте борошно.Просійте через сито.
  2. У чашу блендера вбийте яйця і на невисоких оборотах збийте з цукром та ванільним цукром .
  3. Змішане з крохмалем і розпушувачем борошно додайте в яєчну піну. Перемішайте міксером всі інгредієнти, щоб вийшло напіврідке тісто без грудок.
    випічка бісквіту
  4. Дно форми застеліть  папером. Ретельно змастіть стінки форми невеликим шматочком вершкового масла. Увімкніть духовку і прогрійте її до 190 градусів. Акуратно перелийте бісквітне тісто у форму і поставте його в духовку. Зазвичай час випічки бісквітного тіста  становить 30-45 хв .
  5. Далі витягніть форму з духовки і дайте випічці охолонути.
  6. Розділіть випічку на 3 коржі. Виступаючу верхівку потрібно зрізати, а також прибрати темний шар з боків – у вас повинні залишитися тільки світлі заготовки. Все зрізане знадобиться для декору готового виробу.
  7. Відразу ж підготуйте просочення, адже бісквіт досить сухий. Змішайте склянку окропу і 2 ст. л. цукру. Коли цукор розчиниться, додайте лимонний сік і ароматний лікер. Спроба повинна відійти до кімнатної температури.
  8. Далі приготуйте крем. Банани очистіть від шкірки, наріжте шматочками і полийте 1 ст. л. лимонного соку (це зменшить їх потемніння). М’якуш подрібніть до стану пюре блендером або виделкою.
  9. У чашу блендера викладіть весь вершковий сир, додаючи до нього по 1-2 ст. л. бананового пюре. Збивайте  до  густоти заварного крему .
    готовий банановий крем
  10. У готовий крем додайте  цукрову  пудру і ще раз перемішайте.На годину  поставте ємність з банановим кремом в холодильник. Всі обрізки  бісквіту складіть в блендер і подрібніть в крихту.
  11. Підготуйте велику тарілку з плоским дном або  підставку для збирання тортів. Укладіть нижній корж і полийте бiсквiт просоченням. Крем розділіть на 3 частини .
  12. Викладіть на перший корж третину крему . Покладіть  другий корж, злегка його притиснувши.
  13. Точнісінько так само укладіть  верхній корж. Рясно змастіть верхи і боки торту залишками крему. Наприкінці посипте  банановий торт бісквітною крихтою.

Крихту треба легко притискати до поверхні торту, щоб вона не обсипалася. Поставте сформований торт з банановим кремом в холод на кілька годин, а краще на ніч.