Класичний рецепт приготування біляшів передбачає використання великої кількості олії. Погодьтеся, у фритюрі все виходить смачніше. Але якщо ви хочете вряувати свою підшлункову, такою випічкою краще не зловживати. Рекомендую спробувати біляші без дріжджів у духовці: не менш соковиті та смачні, ніж оригінальна страва.
Такі татарські пиріжки з м’ясом я готую постійно раз на місяць, щоб не набридали. Натомість велику кількість! Частина її з’їдається буквально за вечір, а решту я пакую в лоточки. Відмінний ситний перекус.
Як приготувати біляші без дріжджів
Щоб приготувати такий варіант біляшів, мало виключити з класичного рецепту сухі дріжджі. Також вам доведеться замінити молоко натуральним йогуртом. Які ще зміни зазнали оригінальні біляші у процесі перетворення, розповідаю далі.
складові:
- Пшеничне борошно 2 скл.
- Яйце 3 шт.
- Йогурт 1 скл.
- Вершкове масло 180 г
- Сіль 1 дрібка
- Сода 1 дрібка.
- Фарш із яловичини 300 г
- Картопля 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Курячий бульйон 100 мл
Приготування:
- Злегка розм’якше вершкове масло (100 г) розітріть руками з борошном, сіллю та содою в крихту. До неї додайте йогурт без смакових добавок та 2 яйця. Замісіть м’яке тісто, поступово підсипаючи борошно. Дайте йому відпочити.
- За цей час приготуйте начинку. Картоплю очистіть і наріжте дрібними шматочками. Так само подрібніть цибулю. Змішайте підготовлені овочі із фаршем. Посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте.
- Тісто скачайте в ковбаску та поділіть на однакові шматочки. Кожен шматочок розкотіть у коржик. На середину викладіть начинку та скріпіть краї, залишивши в центрі невеликий отвір.
- Викладіть пиріжки на лист, попередньо вистелений пергаментом, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім у кожен отвір покладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
- Готуйте випічку ще 20 хвилин: доки рідина всередині пиріжків не випарується, а тісто не підрум’яниться. Далі змастіть кожен біляш яйцем і додайте всередину кожного по 1 ст. л. бульйону. Вже за 15 хвилин вони будуть готові.