Класичний рецепт приготування біляшів передбачає використання великої кількості  олії. Погодьтеся, у фритюрі все виходить смачніше. Але якщо ви хочете вряувати свою підшлункову, такою випічкою краще не зловживати. Рекомендую спробувати біляші без дріжджів у духовці: не менш соковиті та смачні, ніж оригінальна страва.

Такі татарські пиріжки з м’ясом я готую постійно раз на місяць, щоб не набридали. Натомість велику кількість! Частина її з’їдається буквально за вечір, а решту я пакую в лоточки. Відмінний ситний перекус.

Як приготувати біляші без дріжджів

рецепт біляшів

Щоб приготувати такий варіант біляшів, мало виключити з класичного рецепту сухі дріжджі. Також вам доведеться замінити молоко натуральним йогуртом. Які ще зміни зазнали оригінальні біляші у процесі  перетворення, розповідаю далі.

складові:

  • Пшеничне борошно 2 скл.
  • Яйце 3 шт.
  • Йогурт 1 скл.
  • Вершкове масло 180 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Сода 1 дрібка.
  • Фарш із яловичини 300 г
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Курячий бульйон 100 мл

Приготування:

  1. Злегка розм’якше вершкове масло (100 г) розітріть руками з борошном, сіллю та содою в крихту. До неї додайте йогурт без смакових добавок та 2 яйця. Замісіть м’яке тісто, поступово підсипаючи борошно. Дайте йому відпочити.
  2. За цей час приготуйте начинку. Картоплю очистіть і наріжте дрібними шматочками. Так само подрібніть цибулю. Змішайте підготовлені овочі із фаршем. Посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте.беляші без дріжджів
  3. Тісто скачайте в ковбаску та поділіть на однакові шматочки. Кожен шматочок розкотіть у коржик. На середину викладіть начинку та скріпіть краї, залишивши в центрі невеликий отвір.
  4. Викладіть пиріжки на лист, попередньо вистелений пергаментом, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім у кожен отвір покладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
  5. Готуйте випічку ще 20 хвилин: доки рідина всередині пиріжків не випарується, а тісто не підрум’яниться. Далі змастіть кожен біляш яйцем і додайте всередину кожного по 1 ст. л. бульйону. Вже за 15 хвилин вони будуть готові.біляші в духовці
Якщо вам більше до смаку м’які біляші, відразу після приготування складіть їх у каструлю  і накрийте кришкою. Завдяки парі вони розм’якшуться, не втрачаючи свій рум’яний апетитний вигляд. Готуйте із задоволенням!